Jyväskylässä juoksijat saavat Rantaraitille toivomaansa tilaa

Rantaraitin levennystyö alkaa tällä viikolla. Valmis juoksijoille tarkoitetun reunaradan pitäisi olla heinäkuun lopussa.

Jyväskylä
Jyväskylän Rantaraittia Ainolan edustalla.
Erityisesti Kuokkalan puolella Rantaraitti on paikoin melko kapea. Nyt Vaajakosken moottoritien rinnalla kulkevalle raittiosuudelle tehtävä levennys on kokeilu, jonka perustella päätetään, voidaanko raittia tietyistä paikoista leventää muuallakin. Heli Kaski / Yle

Jyväskylässä suosittua ulkoilureittiä, Jyväsjärveä kiertävää Rantaraittia (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi) levennetään noin kilometrin matkalta heinäkuun aikana.

Tarkoitus on tarjota juoksijoille nykyistä paremmat olosuhteet välillä hyvinkin ruuhkaisella raitilla.

Kivituhkapinnoitteinen juoksurata rakennetaan Aholaidan ja Halssilan ylikulkusiltojen väliselle pätkälle asfalttipintaisen raitin viereen. Juoksuradan pituudeksi tulee 950 metriä.

Rantaraittia levennetään Vaajakosken moottoritien puoleiselle osuudelle, ei järven puoleiselle.

Valmistuttuaan juoksurata on noin 75 senttiä leveä.

– Toive tähän on tullut kaupunkilaisilta ja nyt tehtävä osuus on kokeilupätkä. Jatkossa selvitetään, onko mahdollista tehdä levennyksiä muillekin raitin osuuksille. Ihan joka kohtaan se ei ole mahdollista. Erityisesti Kuokkalan puolella on kapeita kohtia. Alkujaan ei ehkä tiedetty, että tästä tulee näin suosittu väylä. Olisi voitu tehdä alun perin leveämpi, kertoo viherrakennuttaja Timo Mattila Jyväskylän kaupungilta.

Levennystyön aikana Rantaraitilla voi kulkea tavalliseen tapaan, mutta työalueen kohdalla kulkuväylä on kavennettu. Kaupunki toivookin raitilla liikkuvilta varovaisuutta erityisesti työmaan kohdalla.

Työaluetta on noin 50 metrin pätkä raitista kerrallaan.