1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hausjärvi

Hausjärven entinen kunnanjohtaja syytteeseen virkavelvollisuuden rikkomisesta – käräjille joulukuussa

Aleksi Heikkilä kiistää syyllistyneensä minkäänlaiseen rikokseen tai virheeseen yrityslaina-asiassa.

Hausjärvi
Hausjärven kunnanjohtaja Aleksi Heikkilä
Nykyään Äänekosken hallintojohtajana työskentelevä Aleksi Heikkilä on tyytyväinen siihen, että kiista käsitellään oikeudessa.Johanna Talasterä / Yle

Hausjärven entinen vt. kunnanjohtaja Aleksi Heikkilä on saanut syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syytteestä kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat (siirryt toiseen palveluun) (tilaajille).

Syyte koskee vuonna 2015 myönnettyä 30 000 euron yrityslainaa. Hausjärven kunnan mukaan Heikkilä oli tuolloin virkaatekevänä kunnanjohtajana ylittänyt toimivaltuutensa ja tehnyt lainapäätöksen yksin.

Heikkilä kiistää syyllistyneensä asiassa minkäänlaiseen rikokseen tai virheeseen. Hän sanoo, ettei ole asiaa kovin paljon murehtinut, koska tietää olevansa syytön. Juttu on hänen mukaansa perätön.

– Minulla ei ole tämän kanssa minkäänlaista huolta tai murhetta sen suhteen, että mikä lopputulos tulisi olemaan.

– Olen hoitanut ihan normaaleja päivittäisiä työtehtäviäni ja niiden ohessa hyväksynyt erään maksuunpanopaperin. Tämäntyyppisiä maksuunpanopapereita olen hyväksynyt Hausjärven kunnassa töissä ollessani yhteensä varmasti kymmeniä tuhansia kappaleita. Se on ollut minulle ihan normaali työtehtävä, eikä siinä ole ollut minkäänlaista virkavelvollisuuden ylittämistä tai rikkomista.

Heikkilä tyytyväinen asian oikeuteen menoon

Heikkilä toimi Hausjärven hallintojohtajana vuosina 2010-2014, hallinto- ja talousjohtajana 2015 ja vt. kunnanjohtajana 1.7.2015–30.10.2016. Heikkilä hyväksyi lainan maksuunpanon 11. syyskuuta 2015. Asia tuli esiin vasta viime vuonna, kun kunta teki asiassa tutkintapyynnön.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus käsittelee asiaa joulukuun 16. päivänä. Syyttäjä vaatii Hämeen Sanomien mukaan Heikkilälle sakkotuomiota.

Nykyään Äänekosken hallintojohtajana työskentelevä Aleksi Heikkilä on tyytyväinen siihen, että kiista käsitellään oikeudessa.

– Oikeusvaltiossa on ihan normaalia, että tuomioistuin ratkaisee syyllisyyden tai syyttömyyden. Se on varmaan hyväkin, että jos asiasta tulee tuomioistuimen päätös. Siis vaihtoehtona sille, että asiasta olisi vain joku poliisin tai syyttäjän tekemä ratkaisu. Ehkä se voi jättää jollekin spekuloinnin varaa, mutta tuomioistuimen ratkaisut ovat kuitenkin sellaisia, että niiden kanssa tulee kaikkien elää oikeusvaltiossa.

Lue seuraavaksi