1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Vähiten kärsineeseen Palokan palotaloon pääsee käymään piankin, pahiten vaurioituneesta ei ole tietoa

Taloissa vierailemisen tarkemmat aikataulut ovat vielä auki.

tulipalot
Palokan palaneet talot.
Pahiten palaneeseen asukkaat eivät pääse ehkä lainkaan.Jarkko Riikonen / Yle

Jyväskylän rakennusvalvonta ja ympäristöterveydenhuolto ovat selvitelleet millä edellytyksillä Palokan tulipalosta evakuoidut pääsevät hakemaan tavaroitaan asunnoista.

Taloista evakuoitiin 168 ihmistä.

Vähiten vaurioituneeseen Ritopohjantien puoleiseen Oloneuvos-taloon pääsee käymään kun isännöitsijä on laatinut ja hyväksyttänyt suunnitelmat turvallisista käynneistä.

Paluumuutto taloon edellyttää muun muassa ilmanvaihdon puhdistus- ja muutostöitä.

Koulukeskuksen puolella sijaitsevan Jyväskylän vuokra-asuntoyhtiön talossa vauriot vaihtelevat rakennuksen eri osissa.

Talon korkeampaan osaan eli B-rappuun ei toistaiseksi pääse. Matalamman osan A-rapun käynnit ovat mahdollisia isännöitsijän turvallisuussuunnitelman hyväksymisen jälkeen.

Keskimmäinen talo, josta palo syttyi, on käyntikiellossa, samoin Mehiläisen tilat. Niiden kunto on vaarallinen, eikä niihin pääse vielä pitkään aikaan.

Käyntimahdollisuudet selviävät myöhemmin, mutta onnettomuustutkinnan ja raivauksen jälkeenkin taloon pääsee todennäköisesti vain erikoisvarusteita käyttävä ammattihenkilöstö.

Lue myös:

Edessä pitkä evakko – Jyväskylän Palokan tulipalossa kotinsa menettäneet saattavat tarvita korvaavaa majoitusta jopa vuodeksi

Otkes: Jyväskylän hurja kerrostalopalo kulki parvekerakenteita pitkin - johtava tutkija: " Tuli levisi poikkeuksellisen kauas lähteestään"

"Todennäköisesti moni on menettänyt kaiken" - Palokan kerrostalopalosta evakuoiduille kerätään nyt muun muassa kännykkälatureita

Jyväskylän senioritalon palossa kotinsa menettäneet yrittävät toipua järkytyksestä ja järjestää elämäänsä - "Ehdin ottaa mukaan kännykän ja viisi euroa"

Lue seuraavaksi