Konkurssiin haettujen yritysten määrä supistui alkuvuonna

Sen sijaan henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli suurempi kuin vuosi sitten.

konkurssi
Poikkeuksellisesti suljettu -lappu ravintolan ikkunassa.
Poikkeuksellisesti suljettu -lappu ravintolan ikkunassa. Kuvituskuva.Tiina Jutila / Yle

Tammi–kesäkuussa pantiin vireille 1 328 konkurssia, mikä on 22 konkurssia vähemmän vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Sen sijaan henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli lähes 7 500 mikä on 1 200 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi teollisuuden ja kaivostoiminnan, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla. Konkurssit vähenivät rakentamisen, kaupan sekä kuljetuksen ja varastoinnin päätoimialoilla.

Tammi–kesäkuussa pantiin vireille yli 200 yrityssaneerausta eli lähes 14 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Saneeraukset painottuivat suurempiin yrityksiin, sillä henkilökunnan määrä yrityssaneeraukseen haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 5 096, mikä on 3 662 henkilöä enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Tilastokeskus huomauttaa, ettei konkurssin vireilletulo läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan konkurssia ilmaisun varsinaisessa merkityksessä.

Konkurssi on oikeudenkäyntinä mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Lue lisää:

Reetta Rädyn kolumni: Elvytys, mikä ihana tekosyy lähteä terassille

Yritysten kustannustukien jako alkoi hylkäysten vyöryllä – Valtiokonttori hylkäsi ensimmäisistä hakemuksista yli 600 ja hyväksyi vain 100

Yrityksiä haettiin alkuvuonna konkurssiin enemmän kuin vuosi sitten – hakemusmäärä hiipui huhti–toukokuussa