Poliisi tutki alaikäiseen tyttöön kohdistunutta törkeää raiskausta Riihimäellä

Poliisi pyysi asiasta silminnäkijähavaintoja, mutta myöhemmin selvisi, että rikosta ei ollutkaan tapahtunut.

raiskaus
Poliisiauto
Rikoksesta epäillyn henkilöllisyys ei toistaiseksi ole poliisin tiedossa. Timo Nykyri / Yle

Päivitetty 16.7.2020 kello 15.50: Poliisi tiedotti torstaina, että tätä epäiltyä rikosta ei olekaan tapahtunut ja tutkinta on lopetettu. Havaintoja ei siis enää kaivata. Lue lisää jutustamme.

Hämeen poliisi tutkii tiistaina 14. heinäkuuta Riihimäellä tapahtunutta raiskausta. Riihimäen Kokonkadulla Räiskylänkadun läheisyydessä alaikäinen tyttö joutui seksuaalirikoksen uhriksi kello 17.15 aikaan. Tapahtumaa tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä raiskaus.

Hämeen poliisin mukaan rikoksesta epäilty on arviolta nelikymppinen, noin 185 cm pitkä mies, jolla on tummat, lyhyet hiukset, mahdollisesti sänkiparta ja vihertävät silmät. Hänellä oli yllään t-paita ja mustat mahdollisesti collegehousut sekä jalassa punaiset Adidaksen lenkkarit. Mies on vatsakas ja hänellä oli leveitä sormuksia sormissa.

Tekijä poistui tapahtumapaikalta sinisellä pakettiautolla.

Rikoksesta epäillyn henkilöllisyys ei toistaiseksi ole poliisin tiedossa. Poliisi pyytää tapahtumasta, paikalta poistuneesta pakettiautosta tai epäillystä tekijästä jotain tietäviä ilmoittamaan tietonsa sähköpostitse osoitteeseen pitkakestoinentutkinta.kh.hame@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Kartta raiskauspaikasta Riihimäellä. Paikka sijaitsee Kokonkadun ja Räiskylänkadun risteyksen lähellä.
Kartta raiskauspaikasta Riihimäellä. Paikka sijaitsee Kokonkadun ja Räiskylänkadun risteyksen lähellä.Renja Nurmi / Yle

Päivitetty 15.7.2020 klo 15.21: Juttuun täsmennetty poliisin iltapäivällä julkistamia täsmennettyjä tietoja tekijän tuntomerkeistä, pukeutumisesta ja auton väristä.

Päivitetty 16.7.2020 kello 15.50: Poliisi tiedotti torstaina, että tätä epäiltyä rikosta ei olekaan tapahtunut ja tutkinta on lopetettu. Havaintoja ei siis enää kaivata. Lue lisää jutustamme.