Rovaniemellä korona-altistuneiden määrä nousi yli kahteen sataan – Hoplopissa käyneistä 106 karanteeniin

Karanteeniin on määrätty yli sata sisäaktiviteettipuistossa mahdollisesti altistunutta ihmistä.

koronavirus
Rovaniemen Hoplop-sisäaktiviteettipuisto.
Viikko sitten keskiviikkona Rollohallissa ja Hoplopissa vierailleista on määrätty karanteeniin 106 ihmistä.Antti Mikkola / Yle

Rovaniemellä samaan tartuntaketjuun liittyvien korona-altistuneiden määrä on noussut jo yli kahteen sataan.

Viikko sitten keskiviikkona Rollohallissa ja Hoplopissa vierailleista on määrätty karanteeniin 106 ihmistä.

Rovaniemellä todettiin viime viikolla kaksi uutta koronatartuntaa, joiden seurauksena Poropolun päiväkodissa ja Puolustusvoimissa altistui yhteensä sata ihmistä. Kolmas uusi tartunta todettiin päiväkotilapsella lauantaina. Lapsi oli keskiviikkona vieraillut aktiviteettipuisto Hoplopissa.

Tartuntariskin vuoksi myös muita siellä vierailleita asiakkaita pyydettiin ottamaan yhteyttä terveydenhuoltoon ja osa asiakkaista on asetettu karanteeniin.

Lapin keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broas kertoo, että näistä ihmisistä testataan vain sellaiset, joilla on oireita.

– Hoplop on ympäristönä sellainen, että tartuntariski on pieni verrattuna esimerkiksi työpaikkaan, missä ihmiset työskentelevät avokonttorissa, Broas sanoo.

Puolustusvoimissa ja Poropolun päiväkodissa testattiin kaikki koronalle mahdollisesti altistuneet, eikä uusia tartuntoja ole tullut ilmi lauantain jälkeen.

Lue myös:

Rovaniemellä yli sata altistunut koronavirukselle – tyttären käynti Hoplopissa pisti Miia Karjalaisen koko perheen kesälomasuunnitelmat uusiksi

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus