Teuvan aseman puutavaran lastausraiteen pidennys alkaa

Työn valmistuttua syyskuussa Teuvan asemalta voidaan lastata 24:n vaunun puutavaratäysjunia.

rautatieliikenne
Puutavarakuljetus Kaskisissa Suupohjan radalla.
Puutavarakuljetus Kaskisissa Suupohjan radalla.Johanna Peltoniemi/Kaskisten kaupunki

Teuvan asemalla puutavaran lastausraiteen pidennystyö alkaa maanantaina. Pidennysurakan sopimus on allekirjoitettu viime viikolla. Teuvan kunta toimii hankkeen rakennuttajana ja sitä rahoittavat kaikki Suupohjan radan alueen kunnat. Lisäksi tukea on saatu Väylävirastolta.

Työn valmistuttua syyskuussa Teuvan asemalta voidaan lastata 24:n vaunun puutavaratäysjunia. Kuitupuuta kuljetetaan Teuvalta muun muassa Pietarsaareen Alholman tehtaalle ja Äänekosken biotuotetehtaalle. Lisäksi kuusitukkeja lastataan Vilppulan sahalle.

Väylävirasto jatkaa Suupohjan radan kunnossapitoa vuoden 2022 loppuun asti. Etelä-Pohjanmaan rautatieyhdistyksen toiminnanjohtaja Jorma Vierula sanoo, että lastausraide ei vielä riitä takaamaan radan tulevaisuutta.

– Ei voi vielä sanoa, että se on pelastus, mutta kyllä se aikamoinen piristysruiske on. Olen kyllä luottavainen, että eteenpäin mennään ja radan kunnossapito jatkuu sen vuoden 2022 jälkeen. Koko ajan pitää kuitenkin kehittää ja saada radalle lisää liikennettä, Vierula kertoo.

Lue lisää:

Suupohjan radalla jälleen puutavaraliikennettä – Teuvan lastausraide tarvitsisi 100 metriä lisää pituutta

Suupohjan radalle halutaan lisää liikennettä ja kiskobussi

Selvitys valmistumassa: Lähiliikenteen raitiovaunuille olisi tilaa Pohjanmaan junaradoilla