1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Liminka

Liminganlahdelle halutaan lisää kävijöitä luontoarvot huomioiden – "600 metriä lintutornille ja takaisin samaa polkua ei ole enää riittävä"

Liminganlahden luontokeskuksen kehittämisstrategia valmistuu vuoden lopulla.

Liminka
Liminganlahden luontokeskuksen opastekyltti,viitta
Liminganlahden luontokeskuksen strategiatyössä mietitään, miten matkailutoiminta voisi alueella kasvaa. Arkistokuva.Marko Väänänen / Yle

Liminganlahden luontokeskuksen palvelutarjontaa ja kävijämääriä halutaan kasvattaa. Vieraiden toivotaan myös viipyvän pitempään.

Liminganlahti on Suomen arvokkaimpia kosteikkoalueita, joten alueen kehittämisessä katsotaan tarkasti, missä määrin matkailua ja virkistyskäyttöä alueella voidaan lisätä.

Luontokeskuksen suosio on kasvanut tasaisesti, ja viime vuonna tehtiin jälleen uusi käyntimääräennätys, lähes 60 000 kävijää. Eniten kävijöitä on Oulun seudulta, mutta keskuksessa käyvät myös kansainväliset ammattimaiset lintu- ja luontokuvaajat.

Luontokeskuksen lähialueelle tuottama taloudellinen merkitys on kasvanut paljon viime vuosina.

Liminganlahden kehittämisstrategia tulee valmistumaan vuoden loppuun mennessä. Siinä huomioidaan kävijöiden toiveita.

Luontokeskuksen hoitaja Ulla Matturin mukaan palveluja pitää kehittää, sillä ihmiset ovat tottuneita siihen, että suosituissa kohteissa tulee aina jotain uutta.

– Liminganlahdelle ei ole ainakaan viiteen vuoteen tullut mitään isompaa uutta, joten nyt on selkeä tarve sille, että aluetta pitää kehittää.

Matturi kertoo, että tarve kohdistuu ensisijaisesti ulkoalueisiin.

– Pelkästään 600 metriä lintutornille ja takaisin samaa polkua ei ole enää riittävä. Ihmiset haluavat viettää ulkona enemmän aikaa ja sinne pitää saada tekemistä ja puuhaamista.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi