Sysmässä hallituksen puheenjohtaja ei niele valtuuston puheenjohtajan väitteitä huonosta kouluvalmistelusta

Valtuuston puheenjohtaja Mika Järvinen valitti Sysmän yhtenäiskoulun rakentamisesta tehdystä valtuustoratkaisusta.

Sysmä
Sysmän kunnanvaltuuston kokous Sysmän VPK-lavalla 2.6.2020
Sysmän valtuusto päätti kesäkuun 2. päivä uuden yhtenäiskoulun rakentamisesta täpärässä äänestyksessä. Marjo Pirilä / Yle

Sysmän kunnanhallituksen puheenjohtaja Juho Hopeasaari (kesk.) ihmettelee valtuuston puheenjohtajan Mika Järvisen (kok.) arvostelua yhtenäiskoulun rakentamispäätöksestä.

Mika Järvinen valitti Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen kesäkuun alussa tehdystä valtuustoratkaisusta, jolla Sysmä päätti rakentaa uuden koulun ja päiväkodin vanhan terveyskeskuksen tontille. Päätös syntyi valtuustossa niukalla äänten enemmistöllä 11-9.

Järvinen kannatti äänestyksen hävinnyttä vaihtoehtoa vanhan Kahvimyllyn kunnostuksesta sekä koulun ja päiväkodin sijoittamisesta viereisen tontin uudisrakennukseen ja Olavin toimintakeskukseen.

Järvisen valituksen mukaan kunnanhallituksen pohjaesitys terveyskeskuksen tontille rakentamisesta oli valmistelematon. Järvinen on myös sitä mieltä, että kunnan talous ei kestä tehtyä ratkaisua.

– Nämä ovat paikkansapitämättömiä väitteitä. Kunnanhallituksen alainen kouluhanketyöryhmä, jota Järvinen johti, tutki ja valmisteli kuusi eri versiota kouluratkaisusta. Kaikista tehtiin kustannusarvio sekä halvimmasta ja kalleimmasta kunnan kokonaistalouden painelaskelmat. Kunnan talous kestäisi kaikki vaihtoehdot, vastaa Juho Hopeasaari.