1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. korkea-asteen koulutus

Katso, mihin korkeakouluihin oli vaikeinta päästä ja minne ovet avautuivat helpoiten

Jutun lopussa olevasta taulukosta voit tutkia kaikkien korkeakoulujen tietoja.

Korkeakoulujen toisessa yhteishaussa sisäänpääsy oli yliopistoista vaikeinta Turkuun. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Korkeakoulujen opiskelijavalinnat ovat valmistuneet ja hakijat saavat tällä viikolla tiedon tuloksista.

Tungos oli suurin Helsingin, Turun ja Tampereen yliopistoihin, jotka olivat jälleen hakijoiden suosikkeja yhteishaussa. Jokaiseen niistä oli hakijoita reilusti yli 30 000.

Kärkikolmikosta vaikeimmin avautuivat Turun yliopiston ovet. Viime vuoden tavoin hakijoista vain 9 prosenttia pääsi sisään.

Sisäänpääsy Turun ja Tampereen yliopistoihin oli suuren hakijamäärän vuoksi aiempaa hankalampaa. Tampereelle pääsi vain joka kymmenes. Helsinkiin hyväksyttiin 13 prosenttia hakijoista.

Taideyliopiston ovet ovat tunnetusti olleet yliopistoista kaikkein tiukimmat. Taideyliopistoon haettiin jo kevään ensimmäisessä haussa ja hakijoista pääsi sisään 7 prosenttia (siirryt toiseen palveluun).

Yhtä vaikeaa oli päästä sisään suosittuun Laurea-ammattikorkeakouluun. Tänä vuonna opiskelupaikan saaminen Laureasta oli kuitenkin hivenen viime vuotta helpompaa.

Kynnys oli korkealla myös Tampereen ammattikorkeakoulussa. Viime vuoden tapaan vain 11 prosenttia hakijoista pääsee aloittamaan opiskelun ensi syksynä.

Korkeakoulujen viime vuoden luvut löydät tästä jutusta:

Opetushallituksen mukaan yliopistoihin hakeneista hyväksyttiin 22 900 eli 28 prosenttia ja ammattikorkeakouluihin 29 600 eli 32 prosenttia.

Yksittäisiä hakijoita oli kevään toisessa yhteishaussa ennätysmäärä, noin 151 700. Hakijamäärät korkeakouluittain ovat kuitenkin suurempia sillä yhteishaussa voi hakea useisiin eri koulutuksiin.

Voit keskustella aiheesta 16.7. kello 23 asti.

Taulukkoa ladataan