1. yle.fi
  2. Uutiset

Räppäri Kanye West vetäytyy Yhdysvaltain presidenttikisasta

Artisti kertoi aikeistaan pyrkiä Yhdysvaltain presidentiksi vajaat kaksi viikkoa sitten.

Kanye West
Kanye West
Kanye West vierailullaan Valkoisessa talossa vuonna 2018. Aiempi kiivas Trumpin kannattaja on sittemmin ottanut etäisyyttä istuvaan presidenttiin.Michael Reynolds / EPA

Yhdysvaltalaisräppäri Kanye West ei ole enää ehdokkaana Yhdysvaltain presidentiksi marraskuun vaaleissa, kertoo New York Magazinen Intelligencer-julkaisu (siirryt toiseen palveluun). Asian vahvistaa julkaisulle Westin kampanjatiimin edustaja.

Ilmoitus tulee vain vajaat pari viikkoa sen jälkeen, kun West kertoi asettuvansa ehdolle vaaleissa. Voit lukea aiheesta lisää tästä jutusta.

Talouslehti Forbes kertoi (siirryt toiseen palveluun) Westin ilmoituksen jälkeen, että räppäri on aiemminkin pohdiskellut ääneen presidenttipyrkimyksiään. Räppärin ilmoituksen vakavuudesta ei ollut kuitenkaan alun perinkään tietoa.

Brittilehti Guardian muistutti (siirryt toiseen palveluun) tuolloin, että on esimerkiksi epäselvää, oliko yhdysvaltalaisräppäri ilmoittautunut ehdokaslistoille.

Yhdysvaltain presidentinvaalit järjestetään 3. marraskuuta. Voit lukea lisää tulevista vaaleista tästä linkistä.

Lue myös:

Kanye West nousi miljardöörilistalle toisena rap-artistina – Forbesin listauksessa maailman rikkain ihminen on jälleen Amazonin Jeff Bezos

Katso video: Valkoisessa talossa nähtiin räppärin monologi, jossa presidentillä oli eturivin paikka – "Hän ei varmaankaan odottanut, että Kanye Westin kaltainen hullu paskiainen tukisi häntä"

Lue seuraavaksi