Koronatartuntojen määrä on jatkanut laskuaan – suomalaiset ovat käyneet testeissä aiempia viikkoja enemmän

Heinäkuun toisella viikolla tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin Suomessa 20 uutta koronatapausta.

koronavirus
Ihmiset poistuivat metroasemalta Helsingissä kesäkuun lopulla 2020.
Koronaepidemian tilanne Suomessa on pysynyt heinäkuussa rauhallisena.Silja Viitala / Yle

Koronaepidemian tilanne on Suomessa pysynyt rauhallisena. Tartuntojen määrä on jatkanut laskuaan kahteen edelliseen viikkoon verrattuna.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja sosiaali- ja terveysministeriö tuottavat kerran viikossa tilannearvion koronaepidemian tilanteesta Suomessa (siirryt toiseen palveluun).

Viimeisimmän seurantaviikon aikana, jaksolla 6.–12. heinäkuuta, tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 20 uutta koronatapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus oli seurantaviikolla 0,4 tapausta 100 000 asukasta kohti.

THL on kuitenkin tietoinen muutamasta tapausryvästymästä ja altistumisista esimerkiksi kausityöntekijöiden keskuudessa, ja se seuraa tilannetta tiiviisti alueellisten terveysviranomaisten kanssa.

Valtaosassa sairaanhoitopiirejä tartuntojen ilmaantuvuus laski tai pysyi seurantaviikolla samana aiempiin viikkoihin verrattuna. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuus kuitenkin nousi aiemmista viikoista. Siellä todettiin seurantaviikolla 5 uutta koronatapausta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Testeissä on käyty aiempia viikkoja enemmän

Koronatestejä tehtiin 6.–12. heinäkuuta enemmän kuin kahdella edeltävällä viikolla. Koko Suomessa testejä tehtiin viikon aikana runsaat 24 000. Positiivisten tulosten osuus otetuista näytteistä on aiempaa pienempi, 0,1 prosenttia. Väestömäärään suhteutettuna testejä tehtiin eniten Lapin sairaanhoitopiirissä.

Laboratorioiden testauskapasiteetti on Suomessa tällä hetkellä yli 13 000 näytettä päivässä.

Tähän mennessä Suomessa todettujen koronatapausten määrä on THL:n mukaan 7 296. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 328. Sairaalahoidossa oli koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi heinäkuun 15. päivänä 7 ihmistä. Heistä kukaan ei ollut tehohoidossa.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Rovaniemellä korona-altistuneiden määrä nousi yli kahteen sataan – Hoplopissa käyneistä 106 karanteeniin

Toiveet koronarokotteen onnistumisesta vahvistuvat, mutta rokotteen valmistuminen ei lopeta odottamista – kuka saa etusijan rokotusjonossa?

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus