Kaksi kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti onnettomuudessa Parkanossa – raskas ajoneuvo ja kaksi henkilöautoa kolaroivat

Tie oli kokonaan poikki liikenteeltä yli kolme tuntia.

Raskas ajoneuvo ja kaksi henkilöautoa kolaroivat Parkanossa
Raskas ajoneuvo ja kaksi henkilöautoa kolaroivat Parkanossa
Tekijät

Valtatiellä 3 sattui torstaina aamupäivällä vakava liikenneonnettomuus Parkanon eteläpuolella. Poliisin mukaan onnettomuudessa kuoli kaksi henkilöä ja kaksi loukkaantui vakavasti.

Liikenne ruuhkautui kuorma-auton ja kahden henkilöauton välisen onnettomuuden vuoksi.

Poliisi epäilee, että Tampereen suunnasta kohti Parkanoa ajanut kuorma-auto törmäsi edellä ajaneen, vasemmalle kääntymässä olleen auton perään. Kuorma-auto ajautui vastaan tulevien kaistalle ja törmäsi vastaan tulevan auton etuosaan.

– Keulaan törmätyn auton sisällä olleista ihmisistä kaksi kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti, poliisi kertoi iltapäivällä tiedotteessa.

Poliisi suorittaa asiassa esitutkinnan, mutta kuulustelujen toimittamiseen menee todennäköisesti useita päiviä. Poliisi ei ota kantaa tässä vaiheessa syyllisyyskysymykseen. Myös onnettomuustutkintalautakunta tutkii asiaa.

Aiemmin päivällä pelastuslaitos tiedotti, että onnettomuudessa oli osallisena seitsemän henkilöä, joista useat vakavasti loukkaantuneita. Tämän jälkeen Parkanossa paikalla ollut Ylen toimittaja kertoi, että onnettomuuspaikalla oli kaksi kuolonuhria.

Onnettomuus tapahtui valtatie 3:n eli Tampereentien ja Tampereenkadun risteyksessä. Hälytys tuli ennen kello yhtätoista.

Kuva: Tommi Pylkkö / Yle

Onnettomuuspaikan tie oli suljettu liikenteeltä, kunnes toinen kaista avattiin puoli kolmen maissa. Kokonaan tie aukesi liikenteelle noin klo 16.30. Poliisin mukaan liikenne sujuu jälleen normaalisti.

Pelastustöiden ajaksi autoilijoita ohjattiin kiertotielle. Ylen toimittajan mukaan paikalla oli pitkät jonot ja liikenne mateli.

Onnettomuus ruuhkautti liikennettä. Kuva: Marko Melto / Yle

Poliisi pyytää jo havaintoja

Poliisi pyytää onnettomuuden synnystä havaintoja tehneitä muita tielläliikkujia ottamaan yhteyttä sähköpostilla vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai vastaajaan 0800 90022.

Onnettomuuspaikka oli suljettu liikenteeltä. Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Päivitetty klo 16.41: Poliisi tiedotti, että kaksi henkilöä kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti.