Poropolun päiväkoti avataan uudelleen jo 22. heinäkuuta

Päiväkotiin palaavat ne lapset ja työntekijät, joiden karanteeni on päättynyt tai jotka eivät altistuneet virukselle.

eristys koronaviruksen johdosta
Lapsi leikkii leluilla
Toni Pitkänen / Yle

Rovaniemen kaupunki avaa Poropolun päiväkodin uudelleen jo 22. päivä heinäkuuta. Päiväkotiin palaavat ainoastaan ne lapset ja työntekijät, joiden 14 vuorokauden karanteeni on päättynyt tai jotka eivät ole olleet päiväkodissa lainkaan 2.7. jälkeen.

– Päiväkodin tiloihin on 22.7. alkaen turvallista palata, eikä lain edellyttämiä perusteita suljettuna pitämiselle siksi enää ole, sanoo henkilöstöjohtaja Antti Määttä kaupungin tiedotteessa.

Kaupungin mukaan karanteenista ja lomilta palaavien lasten sijoittaminen muihin päiväkoteihin olisi myös ollut vaikeaa vuorohoidon vuoksi. Poropolun päiväkoti on vuoropäiväkoti, joka on avoinna jokaisena viikonpäivänä klo 5.30–22.00.

– Karanteenissa olleet on testattu, eikä uusia tartuntoja jo uutisoitujen lisäksi ole löytynyt. Heidän vointiaan seurataan koko karanteenin ajan, ja jokaiseen heistä ollaan yhteydessä ennen karanteenin päättymistä. Näin varmistutaan siitä, ettei kukaan infektio-oireinen palaa päiväkodille ja kaikki oireilevat testataan, sanoo Rovaniemen kaupungin hallintoylilääkäri Paula Reponen.

Alun perin kaupunki päätti sulkea päiväkodin varotoimenpiteenä 13.7. – 27.7. väliseksi ajaksi päiväkodissa ilmenneen kahden koronavirustartunnan vuoksi. Kaikki päiväkodissa altistuneet työntekijät ja lapset asetettiin karanteeniin.

Päiväkodissa on myös tehty tehostettu siivous.

Rovaniemellä korona-altistuneiden määrä nousi yli kahteen sataan – Hoplopissa käyneistä 106 karanteeniin

Poropolun päiväkoti suljetaan varotoimenpiteenä kahdeksi viikoksi – päiväkodissa on todettu toinen koronavirustartunta

Rovaniemen uudet koronatapaukset johtivat karanteeneihin Poropolun päiväkodissa ja Puolustusvoimissa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus