Hyppää sisältöön

Neljä päivää roihunnut tulipalo maihinnousutukialuksella saatiin viimein sammutettua San Diegossa

Pahimmillaan lämpötila nousi USS Bonhomme Richard -alusta kärventävässä tulipalossa lähes 650 celsiusasteeseen.

SS Bonhomme Richard -aluksen tulipaloa sammutettiin sunnuntaista lähtien. Nyt sammutusurakka on saatu päätökseen. Kuva: MC3 Christina Ross/ EPA

Yhdysvaltain Kaliforniassa kaikkiaan neljää päivää roihunnut tulipalo asevoimien maihinnousutukialuksella on saatu viimein sammutettua, kertoo USA:n merivoimat.

Kyseessä on yksi viime vuosien pahimmista tulipaloista amerikkalaisella sota-aluksella tilanteessa, jolloin alus ei ole taistelussa.

Pahimmillaan lämpötila nousi USS Bonhomme Richard -alusta kärventävässä tulipalossa lähes 650 celsiusasteeseen. Sammutustöitä vaikeutti muun muassa alukselle huoltotöitä varten asetettu rakennusteline, joka oli pahasti palomiesten tiellä.

Keskiviikkona alus alkoi kallistua satamalaituria kohden sammutusveden painosta, jota helikopterit olivat suihkuttaneet alukselle ilmasta käsin. Torstaina se puolestaan kallistui vastakkaiseen suuntaan, mutta alus on nyt saatu vakautettua, kerrotaan merivoimista. Merimiesten on lähipäivinä määrä kuljettaa alukselta sammutustöissä käytettyä vettä pois, jotta kallistumista ei tapahtuisi uudelleen.

USS Bonhomme Richard -alus oli kotisatamassaan huoltotöiden vuoksi, kun aluksen alemmassa varastotilassa syttyi tulipalo sunnuntaiaamuna paikallista aikaa. Paloa seurasi kaksi voimakasta räjähdystä. Merivoimat tutkii palon syttymisen sekä räjähdysten syitä. Se tiedetään, ettei paloa ollut sytytetty tahallisesti.

Yli 60 merimiestä ja siviiliä on saanut sunnuntaista lähtien hoitoa lievien vammojen vuoksi, jotka aiheutuivat lähinnä kuumuudelle altistumisesta ja myrkyllisestä savusta.

Vielä ei ole tiedossa, aiotaanko alus korjata. Jos korjauspäätös tehdään, tulevat korjauskustannukset nousemaan satoihin miljooniin dollareihin ja projektin arvioidaan kestävän vuosia.

Lue myös:

Räjähdys aiheutti mittavan tulipalon maihinnousutukialuksella San Diegossa – ainakin 21 ihmistä loukkaantui