1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Oulun Kiikelinrannan meno on taas muuttunut häiritseväksi – poliisi lisännyt jo valvontaa

Alueen asukkaat ovat nyt ilmoittaneet häiriökäyttäytymisestä Kiikelinrannan puistossa aiempaa enemmän.

Kiikelinrannan laaja puistoalue kerää kesäiltaisin nuorta ja aikusempaakin porukkaa istuskelemaan iltaa. Aamulla puistossa on hiljaista, mutta kokoontumisen jälkiä näkyy. Kuva: Hanna Holopainen / Yle

Oulun Kiikelinrannan puistosta kantautuva meteli ja muu häiriökäyttäytyminen herättävät taas keskustelua. Kiikelin asukasyhdistys, Oulun kaupunki ja poliisi ovat ryhtyneet miettimään jo keinoja, miten puistossa kokoontumisista aiheutuneita häiriöitä saataisiin kuriin. Ongelmat ovat kärjistyneet tänä kesänä.

– Havaintoja häiritsevästä käytöksestä on tullut muutamien viime viikkojen aikana ja tämän kesän aikana. Tietenkin silloin, kun on lämpimät kelit, niin ihmisiä liikkuu, rikosylikomisario Janne Koskela sanoo.

Koskela ei osaa sanoa, onko ihmismäärä lisääntynyt aiempiin kesiin verrattuna alueella, mutta ilmoituksia häiriöistä on tullut asukkailta joka tapauksessa herkemmin kuin menneinä vuosina.

Kiikelinrannassa kokoontuvien juhlijoiden käytös on närkästyttänyt alueen asukkaita jo aiempina kesinä. Vuonna 2007 mietittiin ihmisten pääsyn rajoittamista alueelle etenkin viikonlopun tienoilla ja suurten festareiden aikaan.

Poliisin mukaan Kiikelinrannan puistoalueelle on edelleen rajoittamaton pääsy, tosin kävelysillan takana oleva pieni alue pystytään sulkemaan aidalla iltaisin. Poliisi on nyt lisännyt valvontaa alueella.

– Keinojen miettiminen jatkuu. Miten ihmiset voisivat olla yleisellä alueella aiheuttamatta häiriötä alueen asukkaille, Janne Koskela sanoo.

Muutettu 17.7. kello 10.06. kohtaa, jossa puhutaan suljetusta alueesta. Aiemmin siinä puhuttiin Elban saaresta, nyt pienestä alueesta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)