Poliisille tietoon kolme uutta tapausta alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista Helsingin Kannelmäessä – epäilty on 34-vuotias mies

Kyseiset epäilyt ovat vakavuudeltaan aikaisempia vastaavia eli rikosnimikkeenä tullee olemaan lapsen seksuaalisen hyväksikäyttö tai sen yritys.

seksuaalirikokset
Poliisiauto
Epäilty on vangittu todennäköisin syin neljästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai sen yrityksestä.Timo Nykyri / Yle

Helsingin poliisi on saanut toistakymmentä yhteydenottoa liittyen heinäkuun alussa tiedotettuun tapaukseen, joka koski alaikäisiin kohdistunutta seksuaalirikosta Kannelmäessä. Yhteydenottojen perusteella on selvinnyt kolme uutta rikosepäilyä.

– Näiden osalta esitutkinta on alkuvaiheessaan. Kyseiset epäilyt ovat vakavuudeltaan aikaisempia vastaavia eli rikosnimikkeenä tullee olemaan lapsen seksuaalisen hyväksikäyttö tai sen yritys, kertoo rikostarkastaja Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi otti heinäkuun alussa kiinni 34-vuotiaan miehen epäiltynä alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Poliisin mukaan epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Helsingin Kannelmäen ympäristössä ja poliisi on saanut useita ilmoituksia kuluvan vuoden ja viime syksyn aikana.

Poliisi pyysi tuolloin yhteydenottoja mahdollisilta ahdistelun kohteeksi joutuneilta tai heidän läheisiltään, mikäli käy ilmi, että lapsi on ollut tekemisissä kyseisen miehen kanssa.

Epäilty on vangittu todennäköisin syin neljästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai sen yrityksestä. Rikosten epäillään tapahtuneen viime syksyn ja tämän vuoden aikana.

Aikaisemmin tietoon tulleissa tapauksissa on ollut asiatonta koskettelua, ehdottelua ja videokuvaamista. Nämä tapahtumat eivät ole poliisin mukaan olleet lähellä raiskausrikoksia, mutta täyttävät seksuaalisen hyväksikäytön tai sen yrityksen tunnusmerkit.

Heinäkuun alussa poliisin tiedossa olleet uhrit ovat yli 10-vuotiaita. Epäilty on poliisille entuudestaan tuttu, mutta rikostaustaa hänellä ei ole.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 3. syyskuuta. Poliisi jatkaa tutkintaa.

Lue myös:

Alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista epäilty otettiin kiinni Helsingissä – poliisi selvittää, onko tapauksia lisää Kannelmäen ympäristössä

Alaikäisten seksuaalisesta häirinnästä epäilty vangittiin Helsingissä