Ei sittenkään kesää ilman kesäteatteria: Riihimäen Nuorisoteatterilla 22 näytöstä

Moni kesäteatteri on perunut esityksensä tältä kesältä koronan takia. Täysin hiljaista kesäteatteririntamalla ei kuitenkaan ole.

kesäteatterit
Nuorisoteatterin näyttelijät kesäteatterin lavalla
Riihimäen Nuorisoteatterin näytöksiin mahtuu tänä kesänä kerrallaan maksimissaan 200 katsojaa.

Riihimäen Nuorisoteatterin Ella ja jättipotti -näytelmä saa ensi-iltansa lauantaina 18. heinäkuuta. Edessä on 22 esitystä. Näytelmän harjoitukset pääsivät alkamaan vasta toukokuussa, ja töitä onkin tehty tiiviiseen tahtiin.

Monelle nuorelle kesäteatterin toteutuminen on ollut tärkeä juttu. Ainakin osa arvelee, että ilman kesäteatteria kesä olisi ollut tylsä.

Näytelmässä mukana oleva Viivi Karjalainen tiivistää nuorten tunnot ensi-illan kynnyksellä.

– Mä uskon, että jokaiselle näyttelijälle on ihan mahtavaa päästä näyttelemään, koska jokainen meistä siitä tykkää ja sitä rakastaa. Ihanaa päästä esittämään tätä kaikille, jotka tulevat katsomaan, kun monia kesäteattereita on peruttu.

Allinnan Monttuun Riihimäellä mahtuu normaalisti 400 katsojaa, mutta koronan takia katsomoon otetaan maksimissaan 200 ihmistä.

Muutamia muitakin kesäteatteriesityksiä Kanta-Hämeessä nähdään tänä kesänä.

Muun muassa parhaillaan Teatteri Perikunta esittää Riihimäellä omaa show'taan. Iittalassa Pirttikosken kesäteatterissa näytökset pyörivät myös. Ypäjän musiikkiteatteri esittää puhenäytelmänsä elokuussa.