Timo Soinin kimppuun käyneelle miehelle syytteet – useita rikosnimikkeitä

Mies yritti lyödä Soinia vaalitilaisuudessa vuonna 2019.

pahoinpitely
Soldiers of Odin -takkinen mies, joka yritti lyödä sinisten Timo Soinia, maahan kaadettuna ja kiinni otettuna Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla sunnuntaina 24. maaliskuuta.
Soldiers of Odin -takkinen mies, joka yritti lyödä sinisten Timo Soinia, maahan kaadettuna ja kiinni otettuna Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla sunnuntaina 24. maaliskuuta 2019.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Syyttäjä on nostanut syytteen Timo Soiniin (sin.) kohdistuneesta hyökkäyksestä. Aggressiivinen mies yritti lyödä silloista ulkoministeriä vaalitilaisuudessa Vantaalla viime vuonna. Lisäksi hän vastusti poliiseja tilanteessa.

Häntä syytetään pahoinpitelyn yrityksestä. Poliiseihin kohdistunut vastarinta toi miehelle lisäksi syytteet kahdesta pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Lisäksi tapausta tutkittiin epäiltynä poliittisten toimintavapauksien loukkaamisena. Syyttäjä ei kuitenkaan nostanut syytteitä sillä nimikkeellä.

Epäilty on kiistänyt kaikki syytteet.

Haastehakemus tulee julkiseksi, kun asia on käsitelty käräjäoikeudessa. Oikeudenkäynnin ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Tapauksesta otettujen valokuvien perusteella hyökkääjällä oli vaatteissaan äärioikeistolaisen Soldiers of Odin -katupartiojärjestön tunnus. Poliisi on kuitenkin aiemmin sanonut, ettei taustalla vaikuta olevan suunnitelmallisuutta.

Lue myös: Ulkoministeri Timo Soinia yritettiin lyödä Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla