1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. petos

Mies tehtaili sarajatyönä petoksia Tori.fi:ssä – myi tuotteita, joita ei ollut aikomustakaan lähettää

Mies teki myyntipetokset kesäkuun 2019 ja huhtikuun 2020 välisenä aikana. Hänet on tuomittu jo aiemmin vastaavista rikoksista.

Tuomittu mies on syyllistynyt vastaaviin petoksiin jo aiemmin. Kuva: Jouni Immonen / Yle

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut perjantaina miehen 53 petoksesta. Miehelle tuomittiin petosten ja aiempien tuomioiden perusteella seitsemän kuukautta vankeutta, ehdolliseksi jää seitsemän kuukautta.

Koeaika päättyy syyskuun lopussa 2021. Lisäksi hänet vaadittiin korvaamaan asianomistajien menettämät taloudelliset vahingot korkoineen.

Mies oli tarjonnut verkkopalvelussa, Tori.fi-sivuston kautta myytäväksi tuotteita. Hän kuitenkin salasi sen, ettei hänellä ollut aikomustakaan lähettää mainittuja tuotteita. Petokset tehtiin kesäkuun 2019 ja huhtikuun 2020 välisenä aikana.

Myydyt tuotteet olivat pääosin pelejä tai pelikonsoleita sekä lippuja erilaisiin tapahtumiin. Hän kauppasi myös muun muassa keräilykolikoita. Hänellä ei ollut aikomustakaan toimittaa sivustolla tarjoamiaan tuotteita asianomistajille.

Tuomittu teki samanlaisia petoksia myös niin, että sovittu määrä oli pyydetty toimittamaan kolmannelle henkilölle, jonka kanssa tuomittu oli sopinut jonkun muun tuotteen ostamisesta.

Suurimmat vahingot tilaajille olivat kahdessa tapauksessa noin 1 500 euroa, muissa 27–410 euroa. Vahinkojen yhteissummaksi kertyi 15 108,90 euroa.

Mies myönsi oikeudessa muut syytökset ja korvausvaatimukset, mutta kiisti kolmen asianomistajan korvausvaatimuksen perusteen ja määrän.

Sama mies on syyllistynyt viime vuosien aikana lukuisiin vastaaviin petoksiin, joista hän saanut jo kaksi tuomiota. Hänet on muun muassa tuomittu yli 80 petoksesta helmikuun 2018 ja syyskuun 2019 väliseltä ajalta.

Lue myös:

Poliisi varoittaa Tori.fi-verkkokaupassa liikkuneista huijariostajista: väärentävät kuitteja ja tiliotteita, raha ei todellisuudessa liiku

Imatralaismiestä epäillään noin 70 katteettomasta myynti-ilmoituksesta

Mies huomasi, että oma soutuvene on myynnissä Tori.fissä: "Onhan se mykistävä kokemus" – näin härskisti venevarkaat toimivat nykyisin