1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pekka Kataja

Poliisi tutkii eduskunta-avustaja Pekka Katajan pahoinpitelyä tapon yrityksenä – tekijät edelleen karkuteillä, poliisi pyytää havaintoja

Pekka Kataja on perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö ja kansanedustaja Jouni Kotiahon eduskunta-avustaja.

Poliiisi tukii Pekka Katajan pahoinpitelyä tapon yrityksenä Kuva: Isto Janhunen / Yle

Eduskunta-avustaja Pekka Kataja (ps.) joutui kahden miehen pahoinpitelemäksi kotonaan Jämsässä perjantaiaamuna. Poliisi jatkaa nyt väkivallanteon tutkintaa tapon yrityksenä. Rikoksesta epäillään kahta miestä, joita ei oltu tavoitettu vielä sunnuntaina.

Perjantaina tutkinnan alkaessa rikosnimikkeenä oli ryöstö.

Poliisi pyytää havaintoja tapahtumasta numeroon 050-4560471 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Pollisi ei tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.

Pekka Kataja on perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö ja kansanedustaja Jouni Kotiahon eduskunta-avustaja ja pitkän linjan puolueaktiivi.

Kataja lähetti perjantai-iltana sanomalehti Keskisuomalaiselle kuvan vammoistaan (siirryt toiseen palveluun) (linkki maksumuurin taakse). Kataja kertoi saaneensa pahoinpitelyn seurauksena kallonmurtuman ja lievän aivoverenvuodon. Lisäksi häneltä murtui kolme kylkiluuta.

Kataja on hoidettavana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

Poliisi on kuullut Katajaa ja todistajia tapahtumapaikan läheisyydestä. Rikoskomisario Annukka Liukkonen kertoo STT:lle, että poliisi ei ei kerro epäiltyjen tuntomerkkejä, sillä heistä saadut kuvaukset ovat ristiriitaisia keskenään.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) on kommentoinut lauantaina rikosta Twitterissä ja toteaa, että eduskunnan työntekijä, kansanedustajan avustaja Pekka Kataja, on joutunut vakavan väkivallan kohteeksi kotonaan Jämsässä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Twitterissä

– Toivotan Katajalle toipumista vammoista ja järkytyksestä. Väkivallan tekijät on saatava vastuuseen teoistaan, Vehviläinen kirjoittaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Simo Grönroos tuomitsevat jyrkästi Katajaan kohdistuneen hyökkäyksen. Lauantaina julkaistussa tiedotteessa Halla-Aho ja Gröönroos arvioivat, että pahoinpitelyssä oli kyse puoluepoliittiseen toimintaan kohdistuneesta iskusta.

– Odotamme rikoksen selvittämistä ja toivomme ystävällemme ja puoluetoverillemme Pekka Katajalle nopeaa toipumista, Halla-aho ja Grönroos toteavat.

Pekka Kataja on perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö ja kansanedustaja Jouni Kotiahon eduskunta-avustaja. Kuva: PS-arkisto

Juttua päivitetty 19.7.2020 klo 12.27 tiedolla, ettei epäiltyjä tekijöitä oltu tavoitettu vielä sunnuntaina klo 12 aikaan.