1. yle.fi
  2. Uutiset

KPV:n joukkueen piirissä on todettu koronatartuntatapaus – "Todennäköisesti altistumisia ei ole tullut"

Lauantai-illan ottelu MyPaa vastaan siirtyy.

Kokkolan Pallo-Veikot
KPV laddar för match.
KPV:n joukkueen jäsenellä on koronavirustartunta.Yle/Antti Koivukangas

KPV:n joukkueen piirissä olevalla henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Joukkueen valmentaja Niko Kalliokoski vahvistaa, että kyseinen henkilö on ollut karanteenissa, eikä joukkueen toiminnassa lainkaan vielä. Mahdollisia altistumisia joukkueen sisällä selvitellään parhaillaan, mutta satavarmaa tietoa ei ole.

KPV:n ollessa matkalla kohti Myllykoskea tuli joukkueelle vahvistettu tieto tartunnasta, jolloin ottelu peruttiin saman tien ja joukkue kääntyi takaisin kohti Kokkolaa. KPV:n leirissä ei ollut minkäänlaista tietoa tartunnasta, vaan tieto saavutti heidät lauantaiaamuna. Koronatartunnan saanut henkilö ei kuitenkaan ollut mukana pelireissulla.

Kuuntele Sebastian Björklundin tekemä haastattelu joukkueen valmentaja Niko Kalliokosken kanssa.

Joukkue on yrittänyt saada viranomaisiin yhteyttä, jotta saataisiin selvyys siihen, pitääkö koko joukkueen käydä testeissä. Tilanteeseen nähden joukkuessa on Kalliokosken mukaan suhteellisen vapautunut ilmapiiri alkuhämmennyksen jälkeen.

– Kuitenkin tiedetään, että tilanne on hoidettu niin hyvin kun on pystytty hoitamaan. Todennäköisesti altistumisia ei ole tullut, Kalliokoski sanoo.

.

Niko Kalliokoski funderar, i bakgrunden Antti Ylimäki.
Valmentaja Niko Kalliokoski.Yle / Antti Koivukangas

Ottelun uudesta ajankohdasta sekä muista ottelutapahtumista päätetään myöhemmin.

Lue myös:

KPV:n joukkueen jäsenen koronavirustartunta siirtää Ykkösen ja Kakkosen otteluita tartuntariskin takia – "Henkilö on ollut karanteenissa koko ajan"

Lue seuraavaksi