Ravintoloiden aukiolon pidentäminen ei ole näkynyt poliisin työssä – komisario Kaarle Lehmus: Tosi rauhallista ainakin toistaiseksi

Ravintolat saavat pitkästä aikaa olla auki aamuneljään.

yöelämä
Folk på nattklubb
Baarit ja ravintolat ovat pitkästä aikaa saaneet olla auki lähes ilman rajoituksia. Se on saanut ihmisten menojalat vipattamaan. Kuvassa väkeä yökerhossa Turussa.Petter Sandelin / Yle

Helteinen viikonloppu ja koronarajoitusten höllentäminen ravintoloissa on houkutellut ihmisiä viettämään kesäpäivää ja -yötä juhlien kaupunkikeskustoissa.

Nyt vietetään ensimmäistä viikonloppua ravintoloiden aukiolorajoitusten purkamisen jälkeen: ne saavat olla auki aamuneljään.

Helsingin keskustassa juhlinut Kristian Salo kertoo ihmisten olevan liikkeellä selvästi vapautuneemmin kuin aiemmin.

– Eipä täällä keskustassa huomaa enää yhtään, että olisi koronaa millään tavalla.

Poliisin mukaan viikonloppu on toistaiseksi vilkastuneesta yöelämästäkin huolimatta sujunut melko rauhallisesti.

Helsingin poliisinrikoskomisario Kaarle Lehmus kertoo, että ravintoloiden aukioloaikojen höllentäminen ei ole näkynyt poliiisin työssä oikeastaan millään tavalla, vaan tältä osin on ollut ainakin toistaiseksi rauhallista.

– Viime yö on ollut tältä osin ihan normaali eli ravintoloiden aukioloaikojen höllentäminen ei ole näkynyt poliisin tehtävissä oikeastaan millään tavalla.

Kaikkia rajoituksia ravintoloissakaan ei ole vielä purettu. Asiakaspaikat saa olla täynnä, mutta kaikille asiakkaille pitää olla istumapaikka ja jokin taso juomalle.

Koronarajoitusten vuoksi ravintolat saivat pitkään olla auki vain kello yhteen asti, mutta nyt ne saavat olla auki neljään.

Helsinkiin juhlimaan tulleet Tiina ja Eino kuvailivat keskustan tunnelmaa todella hyväksi.

– Ihanaa kun ei tarvitse ottaa paineita siitä, että ravintolasta on poistuttava aikaisin. Pääsee taas ikään kuin normaalin elämään, Tiina hehkutti.

Lue lisää:

Juhlijat täyttivät Helsingin yökerhot, kun rajoituksia taas lievennettiin: "Tuli uusi vanha normaali takaisin"