1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Poliisi tehovalvoo raskasta liikennettä tämän viikon

Valvonnassa tarkkaillaan ja puututaan erityisesti ammattikuljettajien tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin, kuten puhelimen käyttöön ajon aikana.

Raskaan liikenteen tehovalvonnassa ovat mukana kaikki poliisilaitokset ja Rajavartiolaitos. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa tämän viikon ajan. Valvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset ja Rajavartiolaitos.

Raskaan liikenteen valvonta on yksi poliisille asetetuista liikenneturvallisuustyön painopisteistä tänä vuonna. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta.

– Valvontaa kohdentuu aiemmin havaittuihin selkeimpiin epäkohtiin, kuten ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon, kertoo poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta tiedotteessa.

Viikon erityisteemana ovat ammattikuljettajien tarkkaamattomuutta aiheuttavat tekijät. Kallion mukaan on määrä puuttua muun muassa puhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden käyttöön ajon aikana.

Liikenteestä synkkiä uutisia

Viime viikolla sattui useampia kuolemaan johtaneita liikenneonnettomuuksia. Torstaina Parkanossa tapahtui erityisen vakava kuorma-auton ja kahden henkilöauton välinen onnettomuus, jossa kaksi ihmistä kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti.

Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen arvioi viime viikolla Ylelle, että kuluvasta vuodesta voi olla tulossa liikennekuolemien osalta synkkä vuosi.

Suomessa liikenteessä kuolleiden määrää on onnistuttu vähentämään reilusti 2000-luvulla. Tavoitteena on päästä korkeintaan sataan kuolemaan vuonna 2025.

Voit keskustella aiheesta 21.7. kello 23:een asti.

Lue myös:

Koronakeväästä vapautuminen on voinut lisätä holtittomuutta liikenteessä: "Lehmät laitumelle -ilmiö on nähtävissä", sanoo liikennepsykologi

Koronalla on suora yhteys rajusti lisääntyneisiin törkeisiin ylinopeuksiin – ”Tilanne on nuorten kannalta ihan hirveä”