VirtuaaliKaustinen onnistui hyvin – katsojia riitti ja tekniikkakin toimi

Kaustisen perinteiset kansanmusiikkijuhlat järjestettiin poikkeusolojen vuoksi virtuaalisesti. Lopputulos tyydytti niin järjestäjiä kuin yleisöäkin.

VirtuaaliKaustisen ohjelmaan kuului joka päivä tehty aamutervehdys. Kuvaajana Lauri Oino ja kuvattavana ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki. Kuva: Petri Kuikka / Yle

Sunnuntaina päättynyt VirtuaaliKaustinen kiinnosti yleisöä. Kaustisen kansanmusiikkijuhlien verkkofestivaalin sivulla vierailtiin lauantai-iltaan mennessä yli 123.000 kertaa. Katsojia oli Suomen lisäksi viidestäkymmenestä eri maasta. Eniten ulkomaisia kävijöitä verkkofestivaalin sivuille tuli Yhdysvalloista, seuraavaksi eniten Ruotsista ja Saksasta. Pelimannit tuottivat VirtuaaliKaustisen ohjelmistoon 350 uutta videota.

Kansanmusiikkijuhlien ohjelmajohta Anne-Mari Hakamäki kertoo järjestäjän olevan erittäin tyytyväisiä viikon saldoon.

– Tosi positiivinen viikko on ollut. Saimme hirveän paljon hyvää palautetta. Pelimannit ovat viikon mittaan sähköpostitse kyselleet, että saako vielä tulla mukaan. Tästä jäi kaikkiaan todella hyvä fiilis ja tunnelma. Kaikki on sujunut täällä Kaustisella hienosti.

"Kaikki sujui hyvin"

Järjestäjille tullut palaute hieman poikkeavasta Kaustisen kansanmusiikkijuhlasta oli pääosin myönteistä.

– Paljon saimme hyvää palautetta siitä, että millä tavoin festivaalin ohjelma on järjestetty. Pelimanniohjelmaa kiiteltiin siitä, miten ohjelmisto sisältää niin monenlaista. Sitä kehuttiin, että ammattilaiset ja ei-ammattilaiset on samalla viivalla. Meidän aamulähetykset ovat olleet yllättävän suosittuja. Radio Kaustisesta on tullut paljon myönteisiä kommentteja., sanoo Hakamäki.

Teknisesti VirtuaaliKaustinen sujui ilman suurempia ongelmia. Ainoastaan muutamissa suorissa konserteissa äänessä oli pientä viivettä, mutta sekin saatiin korjattua tallenteisiin.

Pelimannivideot, Lasten Kaustisen ohjelmat ja iltakonsertit ovat katsottavissa verkkofestivaalin Youtube-sivulta heinäkuun loppuun saakka.

Kaustisen Folk Music Festival järjestetään seuraavan kerran festivaalipuistossa 12.-18.7.2021.