DNA:n vika on korjattu: Puhelut eivät menneet perille

DNA:n vaihdepalvelussa on ollut yleinen häiriö, mikä vaikutti puheluiden välittämiseen. Ongelma on koskenut kaupunkien ja yritysten liittymiä.

teleoperaattorit
DNA teleoperaattorin logo.
Henrietta Hassinen / Yle

DNA:n puhelinliittymissä maanantaina esiintyneitä laajoja häiriöitä aiheuttanut vika on saatu korjattua ennen kello kahta iltapäivällä, yritys kertoo.

Esimerkiksi Tampereen kaupungin puhelinnumeroissa on ollut maanantaina laajoja häiriöitä. Puhelut eivät välttämättä menneet perille.

Myös Pirkanmaan pelastuslaitos tiedotti, että sen DNA:n puhelinliittymissä oli häiriö. Kaikki puhelinliikenne oli estynyt jonkin aikaa.

Myös sekä Porin että Rauman kaupunkien puhelinvaihteissa oli havaittu häiriöitä.

Rauman kaupungin puhelinvaihde ei hetkeen toiminut lainkaan. Myös Porin kaupungin numeroissa oli häiriöitä, eikä niihin välttämättä saanut yhteyttä.

Häiriö on koskenut myös Ylen liittymiä.

DNA kertoi asiasta verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Sen vaihdepalvelussa oli yleinen häiriö, mikä vaikutti puheluiden välittämiseen sekä välittäjän työpöytään. Yritys ilmoitti korjanneensa vian kello 13.45.

Vaihdepalveluhäiriö koski koko Suomen yritysasiakkaita, jotka ovat ottaneet vaihdepalvelun käyttöön. Tästä syystä monen työkännykkä ei toiminut. DNA:n viestinnästä kerrottiin, että vika ei koske yksityisasiakkaita.