Hyppää sisältöön

Trump uhkaa lähettää lisää liittovaltion erikoisjoukkoja “demokraattien” kaupunkeihin – "Emme voi antaa tämän tapahtua"

Kongressi on vaatinut Trumpin hallintoa vetämään erikoisjoukkonsa pois.

Donald Trump puhui lehdistölle Valkoisessa talossa maanantaina. Kuva: Olivier Conteras / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi maanantaina, että hän aikoo lähettää lisää liittovaltion joukkoja eri kaupunkeihin, joissa mielenosoitukset ja levottomuudet ovat jatkuneet pitkään.

Trump mainitsi uhkauksensa yhteydessä nimeltä New Yorkin, Chicagon, Philadelphian, Detroitin, Baltimoren ja Oaklandin kaupungit ja huomautti, että kaupunkien pormestarit ovat “liberaaleja demokraatteja”.

– Katsokaa mitä on meneillään. Kaikki nämä kaupungit ovat hyvin liberaalien demokraattien johdossa, kaikki hyvin radikaalien vasemmistolaisten johdossa. Emme voi antaa tämän tapahtua näille kaupungeille, Trump totesi toimittajille Valkoisessa talossa.

Trump viittasi kommentillaan rasismia ja poliisiväkivaltaa vastustaviin mielenosoituksiin, jotka alkoivat toukokuun lopulla, kun George Floyd sai surmansa poliisin kovassa käsittelyssä Minneapolisissa. Kaikkialle Yhdysvalloissa levinneet protestit jatkuvat edelleen Portlandissa ja useissa muissa Yhdysvaltain kaupungeissa.

Lue myös: Uudet erikoisjoukot herättävät pelkoa ja vastustusta Yhdysvalloissa – Naamiomiehet ovat kaapanneet ihmisiä pakettiautoihin Portlandissa

Oregonin osavaltiossa sijaitsevassa Portlandin kaupungissa viranomaiset vaativat viime viikolla Trumpin hallintoa vetämään liittovaltion joukot pois kaupungista. Lisäksi myös kongressi on vaatinut joukkojen poistamista Portlandista.

Erikoisjoukkojen on kerrottu muun muassa ajaneen kaupungissa tunnuksettomilla autoilla ja kaapanneen mielenosoittajia kaduilta. Mielenosoittajia kohti oli myös nähty käytettävän kyynelkaasua sekä ammuttavan kumiluoteja.

Aiheesta lisää:

Autolla motoristiin törmännyttä miestä syytetään viharikoksesta USA:ssa – lehti: auton käyttö rikosvälineenä lisääntynyt viime viikkoina

George Floydin kuolemasta syytettyjen poliisien oikeudenkäynti alkaa ensi maaliskuussa – Tuomari: Oikeudenkäynti saatetaan siirtää pois Minneapolisista

Poliisin ampuman Rayshard Brooksin hautajaisia vietetään Atlantassa – "Hänen ei olisi tarvinnut kuolla"