Ryti-Tyttö ehdolla Seinäjoen Kuninkuusravien edustajaksi Pohjois-Pohjanmaalta

Kaksi kuningatarkilpailuehdokkaan omistajaa asuu Pohjois-Pohjanmaalla, kolmas Lapualla. Päätöksiä tehdään keskiviikkona.

raviurheilu
Hästtransport på väg till Seinäjoki travbana.
Seinäjoen Kuninkuusravit järjestetään Seinäjoella heinä–elokuun vaihteessa. Matkaan lähtijät valitaan aivan pian. Kuvituskuva.Yle/Antti Koivukangas

Pohjoispohjalaisten omistama hevonen on ehdolla Seinäjoen Kuninkuusravien kuningatarkilpailuun. Kyseessä on Ryti-Tyttö -tamma, jonka omistavat Marko Taittonen Ylivieskasta sekä Kai Pajala Oulaisista.

Tamman kolmas omistaja ja valmennuksesta vastaava Olli-Matti Porola on Etelä-Pohjanmaalta Lapualta. Kuninkuusravien viimeinen ilmoittautumispäivä oli maantaina.

Ryti-Tyttö on osallistunut Kuninkuusraveihin useana vuonna. Ensimmäisen kerran se on ollut kunigatarkilpailussa vuonna 2016.

Seinäjoen Kuninkuusraveihin ilmoitettiin yhteensä 19 oria ja 25 tammaa. Molempiin lähtöihin valitaan keskiviikkona 12 hevosta. Valinnan tekee kuninkuusravien päätoimikunta.

Kuninkuusravit pidetään heinä–elokuun vaihteessa Seinäjoella erityisjärjestelyin, lippuja on varattu vain tuhat kappaletta päivää kohden. Myös vuoden 2021 kuninkuuskilpailut ajetaan Seinäjoella.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)