1. yle.fi
  2. Uutiset

Kainuun työmarkkinat elpymässä koronakeväästä – suurten lukujen takana on positiivisia signaaleja

Kainuu on maan keskiarvon alapuolela työttömyysluvuissa.

Työllisyys ja työttömyys
bild på blankett från TE-centralen
Työttömyys on laskussa kevään hurjista luvuista. Kuvituskuva.All Over Press

Kainuussa työttömyyden suunta koronakevään jälkeen on oikea.

– Työmarkkinat ovat toipumassa, selkeästi parempaan suuntaan ollaan menossa, työvoima-asiantuntija Atte Laitinen Ely-keskuksesta kertoo.

Kainuussa työttömyys on muuta maata pienemmällä tasolla, ja työttömien määrä pieneni kesäkuussa tämän vuoden toukokuuhun verrattuna. Kainuun työttömyysprosentti oli kesäkuussa 13,5 % ja koko maassa 15,8 %. Silti kesäkuussa oli työttömiä työnhakijoita 940 enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Kaikkiaan työttömiä oli 4281 kappaletta ja kasvua oli 28 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Laitinen pitää positiivisena signaalina sitä, että työttömyys on pienentynyt odotetusti huhtikuun hurjista luvuista ja esimerkiksi lomautukset ovat vähentyneet Kainuussa.

Eniten työttömyyttä on palvelu- ja myyntityöntekijöillä, naisilla, korkeakoulutetuilla ja alle 25-vuotiailla.

Työttömyyden kasvuluvuista huolimatta monilla aloilla on ollut pitkään työvoimapula Kainuussa. Vaikeinta on löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita, teollisuustuotteiden kokoonpanijoita, suojelu- ja vartiointityöntekijöitä sekä avustavia keittiö- ja ruokatyöntekijöitä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun) sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi