Raudaskylän Soiva kesä starttaa

Leirejä on tarjolla moneen makuun. Poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta huolimatta osallistujia on riittänyt.

Ylivieska
Kuvassa tyttö soittaa viulua opettajansa opastuksella
Raudaskylän Soivan kesän leirit huipentuvat jo 51. kerran järjestettävään Kansainväliseen mestarikurssiin. Kuva vuoden 2010 kurssilta. Opettajana Joanna Hyrsky ja oppilaana Tuulia Hero.Kristiina Parkkila

Koronakevään vuoksi uuden muodon ja aikataulun saanut Raudaskylän Soiva Kesä alkaa harmonikkaleirillä. Poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta Raudaskylän leirit ovat keränneet runsaasti ilmoittautuneita. Tarjonnassa on musiikin lisäksi erityislapsille ja -nuorille suunnatut rap- ja sirkusleirit, luovaa luontovalokuvausta, lasten sirkuskurssi sekä tämän kesän uutuutena suosittuun peliympäristöön syventyvä Minecraft-leiri. Tapahtumasarja huipentuu jo 51. kerran järjestettävään Kansainväliseen mestarikurssiin.

Koronaan liittyvät turvaohjeet on huomioitu leireillä monin tavoin. Tämä tarkoittaa tehostettua hygieniaa, porrastuksia ruokailussa ja tarpeettomien lähikontaktien välttämistä. Yleisötapahtumia ei tänä vuonna järjestetä, vaan Raudaskylän Soivan kesän konsertit nähdään ja kuullaan verkossa.