Hämeessä työttömien määrä väheni kesäkuussa koronatoukokuun luvuista

Työttömiä työnhakijoita oli kesäkuun lopussa lähes 10 000 enemmän kuin vuosi sitten.

työttömyys
Tanssin talon työmaa.
Kesäkuussa oli uusia avoimia työpaikkoja muun muassa rakennusalalla.Petteri Bülow / Yle

Hämeen ely-keskuksen tuoreen työllisyyskatsauksen mukaan Kanta- ja Päijät-Hämeessä oli kesäkuun lopussa yhteensä 27 600 työtöntä työnhakijaa. Määrä on 56,2 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Toukokuusta 2020 työttömien kokonaismäärä väheni yli kuusi prosenttia kesäkuussa.

Vuoden takaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi Kanta-Hämeessä 55 ja Päijät-Hämeessä 57 prosenttia. Kanta-Hämeessä oli kesäkuun lopussa 10 619 ja Päijät-Hämeessä 16 981 työtöntä työnhakijaa.

Hämeen ely-keskuksen mukaan työttömien määrä kasvoi kaikissa hämäläiskunnissa, mutta eniten Lopella (102 prosenttia), Hollolassa (90 prosenttia) ja Kärkölässä (77 prosenttia). Vähiten työttömien työnhakijoiden määrä lisääntyi Jokioisilla (40 prosenttia), Forssassa (34 prosenttia) ja Padasjoella (31 prosenttia).

Vuoden takaisesta työttömyys kasvoi määrällisesti eniten palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmässä. Työttömien miesten määrä kasvoi viime vuodesta 53,2 ja naisten 59,9 prosenttia.

Myös uusia avoimia työpaikkoja vähemmän

Uusien avoimien työpaikkojen määrä väheni Hämeessä vuoden takaisesta. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoon kesäkuussa 2 612 eli kuusi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Eniten uusia avoimia paikkoja oli myyjien (92), lähihoitajien (87) ja rakennustyöntekijöiden (84) nimikkeissä.