Uusi ylipainehalli auttaa oululaisia jalkapalloilijoita talviharjoittelussa – "Oulussa on valtava määrä nuoria jalkapalloilijoita"

Oulun Jalkapallohalli Oy:n halli valmistuu syksyn ja alkutalven aikana.

jalkapallo
Heinäpään valmistuvan jalkapallohallin rakennustyöt ovat alkaneet.
Ylipainehallin perustuksia ryhdyttiin kaivamaan maanantaina 20. heinäkuuta.Timo Nykyri / Yle

Jalkapalloharrastajien talviharjoittelumahdollisuudet paranevat entisestään Oulussa, kun tällä viikolla on aloitettu uuden ylipainehallin rakentaminen. Täysimittainen tekonurmi nostaa talviharjoitteluolosuhteet aivan uudelle tasolle

Halli tulee Heinäpään urheilukeskukseen ja sen taustalla ovat jalkapalloseurat OLS ja AC Oulu. Hallin pitäisi nousta pystyyn syksyn aikana ja harjoitusvuorot alkavat pyöriä parhaimmassa tapauksessa marras-joulukuun aikana.

Oulun Jalkapallohalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Salmen mukaan sisäharjoittelutiloista on edelleen pulaa Oulussa, vaikka halleja on rakennettu viime vuosien aikana Heinäpäähän, Välivainiolle ja Kempeleeseen.

– Oulussa on valtava määrä nuoria jalkapalloilijoita. Kesäharjoitteluolosuhteet ovat varsin hyvällä tolalla, mutta talviolosuhteita tarvitaan lisää. Jo pelkästään OLS:ssa on yli tuhat jalkapalloilijaa, joten tarvetta sisäkentille on, kertoo Salmi.

Hankkeen kustannusarvio on noin 1,5 miljoonaa euroa. Rahoitus rakentuu yksityisen sektorin, pankkilainan ja erilaisten avustusten, kuten Palloliiton Hat-trickin ja Oulun kaupungin yksityisen liikuntapaikkarakentamisen tuen päälle.

Vetoapua toivotaan yritysten lisäksi myös yksityissektorilta.

Olemme jo avanneet yksityisille ihmisille mahdollisuuden tukea hanketta ostamalla oman nimensä ikuiseksi ajaksi hallin sisään tulevaan "kannattajaseinään," kertoo AC Oulu oy:n ja Oulun Jalkapallohalli oy:n toimitusjohtaja Juho Meriläinen.

Oulun Heinäpäähän rakenettava jalkapallohalli. Havainnekuva.
Uuden täysimittaisen jalkapallokentän odotetaan olevan valmis loppuvuodesta. Havainnekuva.Oulun Jalkapallohalli Oy.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)