1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Jet Time A/S

Tanskalainen lomalentoyhtiö Jet Time hakeutuu konkurssiin – Suomessa sijaitsevan tytäryhtiön tulevaisuus vielä auki

Tytäryhtiö työllistää Suomessa 60 työntekijää. Jet Time on toiminut esimerkiksi Tjäreborgin ja TUI:n lomalentojen liikennöitsijänä.

Yhtiö odotti tulevasta kesästä historiansa parasta tuloksellisesti. Kuva: Erik Refner / Jet Time

Tanskalainen lentoyhtiö Jet Time A/S tiedotti tiistaina hakeutuvansa konkurssiin. Yhtiö kertoo syyksi koronaviruspandemian tuomat talousvaikeudet.

Lomalentoyhtiö ei ole lentänyt lentoja lainkaan maaliskuusta alkaen. Sillä on 11 lentokonetta, ja sen konkurssin myötä työpaikkansa on menettämässä 400 ilmailualan työntekijää.

– Teimme kaiken mitä pystyimme pelastaaksemme yhtiön ja työpaikat, mutta normaalisti vahvan kysynnän kaudelle osuva kuuden kuukauden mittainen tuloton jakso oli meille liikaa, Jet Timen toimitusjohtaja Jörgen Holme kertoo yhtiön tiedotteessa.

Jet Time on toiminut esimerkiksi Tjäreborgin ja TUI:n lomalentojen liikennöitsijänä. Yhtiö odotti tulevasta kesästä historiansa parasta tuloksellisesti.

Yrityksen Suomessa sijaitsevan tytäryhtiön tulevaisuus on vielä hämärän peitossa. Jet Time Oy työllistää Suomessa yhteensä 60 työntekijää, joiden joukossa on lentäjiä ja matkustamohenkilökuntaa.