Republikaanipoliitikko solvasi seksistisesti demokraattiedustaja Alexandria Ocasio-Cortezia

Republikaaniedustaja Ted Yohon tiedottaja kiistää, että Yoho olisi solvannut Alexandria Ocasio-Cortezia.

Yhdysvaltalaiset poliitikot
Arkistokuva republikaaniedustaja Ted Yohosta.
Arkistokuva. Republikaaniedustaja Ted Yoho Washingtonissa lokakuussa 2015.Chip Somodevilla / AFP

Yhdysvalloissa kongressin edustajainhuoneen republikaaniedustaja Ted Yoho on päätynyt julkisen arvostelun kohteeksi sen jälkeen, kun tämä oli solvannut seksistisesti demokraattiedustajaa Alexandria Ocasio-Cortezia kongressirakennuksen portailla.

Yohon kerrotaan solvanneen demokraattien nousevaa tähteä muun muassa "nartuksi". Sananvaihtoa todisti politiikan verkkolehti The Hillin toimittaja.

The Hillin mukaan Yoho oli lähestynyt Ocasio-Cortezia ja sanonut hänelle, että Ocasio-Cortezin kommentit vähävaraisuuden yhteydestä rikollisuuden kasvuun New Yorkin kaupungissa koronapandemian aikana ovat "kuvottavia".

– Olet täysin järjiltäsi, Yoho oli lisännyt.

The Hillin mukaan Ocasio-Cortez vastasi Yoholle, että mies käyttäytyi töykeästi.

Vaikka Yoho esitti kommenttinsa julkisella paikalla toimittajan ollessa läsnä, hänen tiedottajansa kiisti myöhemmin, että Yoho olisi solvannut demokraattiedustajaa.

– Hän ei kutsunut edustaja Ocasio-Cortezia niillä nimillä, joista on raportoitu The Hillissä, tai millään muullakaan nimillä. Pois kävellessään hän kommentoi lyhyesti itselleen, mitä uskoi (Ocasio-Cortezin) politiikan olevan: hevonpaskaa, kertoi tiedottaja.

Ocasio-Cortez itse vahvisti, että tiedot pitävät paikkansa.

– En ollut koskaan puhunut Yohon kanssa ennen kuin hän päätti puhutella minua aggressiivisesti Capitol-rakennuksen portailla eilen. Uskokaa tai älkää, yleensä tulen hyvin toimeen republikaanikollegoideni kanssa, edustaja sanoi Twitterissä tiistaina.

– Mutta hei, "nartut" saavat asioita aikaiseksi, hän jatkoi.

Demokraattien edustajainhuoneen enemmistöjohtaja Steny Hoyer tuomitsi Yohon toiminnan "halveksuttavana".

Lähteet: AFP, Associated Press