Kemijärven Tunturilan hoitokodeissa tiukennettiin vierailurajoituksia

Muiden kuin vuode- ja saattohoitoasiakkaiden tapaamiset hoidetaan puhelinyhteydellä ikkunan läpi.

vanhustenhoito
vanhan naisen käsi ja rollaattori
Tunturila lopetti ulkotapaamiset, sillä kaikilla vierailla ei ollut suu-nenäsuojainta eikä turvavälejä noudatettu. Kuvituskuva.AOP

Kemijärvellä Setlementti Tunturilan hoitokodeissa on tiukennettu vierailurajoituksia muualta Suomesta ja ulkomailta kesän aikana tulleiden vierailijoiden vuoksi.

Hoitokoti Koivulasta kerrotaan, että näin halutaan huolehtia asukkaiden turvallisuudesta, sillä ei voida olla varmoja, noudattavatko vierailijat maahan tullessaan kahden viikon karanteenisuositusta. Myös asukkaiden lähiomaisten luona käyvät vieraat herättävät huolta.

Lapin sairaanhoitopiiri suosittaa tehostetun palveluasumisen yksiköissä ulkotapaamisia. Tunturila lopetti ulkotapaamiset, sillä kaikilla vierailla ei ollut suu-nenäsuojainta eikä turvavälejä noudatettu.

Muiden kuin vuode- ja saattohoitoasiakkaiden tapaamiset hoidetaan nyt puhelinyhteydellä ikkunan läpi.

Vaikka Lapin sairaanhoitopiiri on antanut suosituksia vierailukäytäntöihin, jokainen yksikkö voi itse päättää miten ottaa vierailijoita vastaan.

Lapin sairaanhoitopiirin tiedossa ei ole, että muut Lapissa toimivat yksiköt olisivat tiukentaneet vierailukäytäntöjään. Myöskään Ylen soittokierroksen perusteella ei tullut ilmi, että sääntöjä olisi muualla jouduttu tiukentamaan.

Hoitokoti Koivulassa on 43 asiakaspaikkaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).