1. yle.fi
  2. Uutiset

Maavoimien harjoitus alkaa tänään Etelä-Kymenlaaksossa – mukana noin 700 henkilöä

Reserviupseerikurssin yhteistoimintaharjoitus järjestetään pääosin puolustusvoimien harjoitusalueilla Haminassa, Virolahdella ja Miehikkälässä.

puolustusvoimat
Sotilas ja rynnäkkökivääri.
Yhteistoimintaharjoitus jatkuu sunnuntaihin 26.7. saakka. Kuvituskuva.Ismo Pekkarinen / AOP

Maavoimien reserviupseerikurssin 256 toinen yhteistoimintaharjoitus alkaa tänään Etelä-Kymenlaaksossa.

Harjoitukseen osallistuvat reserviupseerikurssin ja sodanajanjohtajakurssin oppilaat. Harjoituksessa keskitytään eri aselajien yhteistoiminnan perusteisiin ja aselajien johtamiseen.

– Upseerioppilaat tavallaan pakotetaan ulos omasta kuplastaan tekemään muiden yksiköiden ja aselajien kanssa yhteistoimintaa, kuten se oikeasti tehtäisiin. Tässä on niin sanotusti tilanne päällä. Osaaminen syntyy näiden harjoitusten kautta, reserviupseerikurssin johtaja, everstiluutnantti Tommi Sikanen kertoo.

Yhteistoimintaharjoitus järjestetään pääosin puolustusvoimien harjoitusalueilla Haminassa, Virolahdella ja Miehikkälässä.

Sikasen mukaan maastossa pidettävä harjoitus ei juurikaan näy ulkopuolisille.

– Suurin osa osallistujista lähtee harjoitukseen torstaina, jolloin Haminan ympärillä on hetkittäin puolustusvoimien liikennettä, mutta ei se normaalia liikennettä juurikaan häiritse. Haminan itäpuolisilla kapeilla hiekkateillä saattaa ajoittain tulla puolustusvoimien ajoneuvoja vastaan.

Yhteistoimintaharjoituksessa on mukana noin 700 henkilöä ja 50 ajoneuvoa. Harjoitus jatkuu sunnuntaihin 26.7. saakka.

Reserviupseerikurssin 256 ensimmäinen yhteistoimintaharjoitus järjestettiin viime viikolla.

Lue seuraavaksi