Vilkasliikenteinen Poltinahontie saa uudet katuvalot Hämeenlinnassa

Katuvalaistusurakan aikana vaihdetaan noin 40 lamppua ja pylvästä.

katuvalaistus
Led-lampulla varustettu katuvalo.
Energiatehokkaat ledvalot antavat kadulle valkoista valoa.Petra Ristola / Yle

Hämeenlinnassa parannetaan Poltinahontien liikenneturvallisuutta uusimalla katuvalaistus. Pylväiden uusimisen yhteydessä puretaan ilmajohdot ja katuvalopylväiden johdotukset maakaapeloidaan. Katuvalaistuksen uusimista varten on varattu noin 100 000 euroa.

Valaisimien uusimisen myötä valaistusteho ja valaisimien energiatehokkuus saadaan nykypäivän tasolle. Myös huollon tarve vähenee nykytilanteeseen verrattuna.

– Alustavien työmaakäyntien yhteydessä ei tullut mitään ihmeellistä esiin. Vaihdettavia katuvalopylväitä on noin 40, kertoo Hämeenlinnan kaupunkirakenne Infran sähköasiantuntija Hannu Rastas.

Katuvalaistus uusitaan:

  • Poltinahontiellä välillä Turuntie–Pullerinmäenkatu
  • Paukkulantie
  • Rinkelinmäenkatu
  • Rinkelinmäenkuja
  • Pysäköintialue Koirakouluntien ja Rinkelinmäenkujan välillä

Töitä tehdään kevyen liikenteen väylillä, joten työstä saattaa aiheutua haittaa sekä jalankulkijoille että pyöräilijöille. Haitat kuitenkin minimoidaan asianmukaisilla liikennejärjestelyillä.

– Liikenne on vilkasta Poltinahontiellä ja sillä liikkuu paljon leveitä kuljetuksia, mutta ajoratojahan emme sulje urakan aikana, sanoo Hannu Rastas.

Katuvalaistusta koskeva urakka alkoi maanantaina ja se valmistuu lokakuun puoliväliin mennessä. Uusimistyön toteuttaa Eltel Networks Oy.