Kokkola400-juhlarallin ilmoittautuminen päättyi – loppusaldona 137 kilpailijaa ja yksi WRC-auto

Edellinen ralli Suomessa ajettiin maaliskuussa. Järjestäjät ovat tyytyväisiä osallistujamäärään.

ralliautoilu
Kokkola rallin kilpailunjohtaja Jyrki Lampela
Kilpailunjohtaja Jyrki Lampela on muun järjestelyorganisaation tavoin kiireinen mies juhlarallin järjestelyjen vuoksi.Petri Kuikka / Yle

Elokuun alussa järjestettävä Kokkola400-juhlaralli keräsi kaikkiaan 137 osallistujaa. Toiveista huolimatta lisää MM-sarjan kalustoa ei saatu mukaan, joten ainoaksi WRC-kuskiksi jäi Toyotan Takamoto Katsuta. Toinen kansainvälinen nimi kisassa on Rakan Al-Rashed. Järjestäjät ovat tyytyväisiä kilpailijoiden määrään.

– Lisäksi on aivan huippujuttu, että MM-sarjan paras ralliauto saadaan mukaan. Se on myös todella harvinaista, että kansallisen tason ja historic-sarjan kisassa on mukana tämän tason kalustoa, hykertelee kilpailunjohtaja Jyrki Lampela.

Kokkolassa ajettava ralli on ensimmäinen Suomessa sitten maaliskuun. Kisassa ajetaan sorateillä seitsemän erikoiskoetta. Seuraavaksi kisajärjestyjen osalta on vuorossa lähtöluettelon ja kilpailijoiden ohjeiden laatiminen. Myös erikoiskokeiden miehitystä jatketaan. Kisan järjestelyihin tarvitaan parisataa henkeä.

Kilpailun järjestää Kokkolan Urheiluautoilijat. Tapahtuman toteuttamiseen osallistuvat myös muiden lähialueen autourheiluseurojen vapaaehtoiset.

Juhlarallin reitti on pituudeltaan 250 kilometriä. Tästä erikoiskoekilometrejä on noin 64. Kilpailussa oli alunperin tarkoitus ajaa myös yksi kaupunkierikoiskoe, mutta se päätettiin koronan vuoksi jättää pois ohjelmasta.