1. yle.fi
  2. Uutiset

Länsi-Pohjan johtajaylilääkäri: Käsihygienia ja turvavälit kaupassa tulisi edelleen muistaa toisen korona-aallon estämiseksi

Jyri J. Taskila muistuttaa myös siitä, että Ruotsiin matkustamista on edelleen vältettävä.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri
Mehiläinen Länsi-Pohja
Länsi-Pohjan keskussairaalassa on edelleen voimassa useita koronaepidemiaan liittyviä toimia.Karoliina Marttala /Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila muistuttaa toisen korona-aallon estämisestä. Taskila korostaa, että käsihygienia ja turvavälit kaupassa on edelleen muistettava.

– Tässä meillä kaikilla on vielä parantamisen mahdollisuus, Taskila sanoo tiedotteessa.

Myös matkustamista rajan yli Ruotsiin on vältettävä.

– Asiallisilla syillä rajanylittäjiä muistutetaan edelleen siitä, että suositus 14 vuorokauden omaehtoisesta karanteenista Suomeen saavuttua on edelleen voimassa ja aiheellinen. Kontakteja muihin ihmisiin tulee tänä aikana välttää. Jos ilmaantuu oireita, tulee herkästi hakeutua koronanäytteeseen, Taskila toteaa.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä tehtiin viime viikolla 501 koronatestiä. Uusia koronatapauksia ei ole tullut tietoon kesäkuun jälkeen.

Keskussairaalassa suojaudutaan edelleen

Mehiläinen Länsi-Pohjassa on voimassa vielä koronaepidemiaan liittyviä toimia.

Esimerkiksi infektiopotilaat hoidetaan edelleen erillään muista. Myös tietyt osastojen väliset henkilökunnan siirrot ovat yhä voimassa.

Tämän lisäksi leikkauksiin tai muihin tutkimuksiin ja toimenpiteisiin tulevat potilaat testataan aktiivisesti koronaviruksen varalta.

Hygieniaohjeet ovat myös yhä voimassa ja potilaskontakteissa on käytössä maskit, niin henkilökunnalla kuin potilaillakin.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi