Hyppää sisältöön

Matkustajat evakuoitiin savun takia Finnairin lentokoneesta Helsinki-Vantaan lentoasemalla kesäkuun lopussa – vaaratilanne liittyi potkurivikaan

Kaikki matkustajat saatiin evakuoitua koneesta turvallisesti eikä tilanteesta aiheutunut henkilövahinkoja tai merkittävää haittaa.

Kuvituskuva. Kuva: Petteri Juuti / Yle

Alustava onnettomuustutkinta savun aiheuttamasta vaaratilanteesta Finnairin lentokoneessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla on saatu valmiiksi. Savun aiheuttajaksi on Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinnassa selvinnyt potkurin jäänpoistojärjestelmän releen vikaantuminen.

Vaaratilanne tapahtui tiistaina 30.6., kun laskeutumisen jälkeen koneen ohjaamoon alkoi tulla runsaasti savua. Päällikkö pysäytti lentokoneen rullaustielle ja kaikki matkustajat saatiin evakuoitua koneesta turvallisesti.

Tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja tai merkittävää haittaa Helsinki-Vantaan lentoaseman operatiiviselle toiminnalle, sillä liikenne oli tapahtumahetkellä vähäistä.

Onnettomuustutkintakeskus on alustavan tutkinnan perusteella päättänyt, että varsinaiseen tutkintaan ei ole edellytyksiä.

Aiheesta aiemmin:

.
.