Pahiten palanut senioritalo korjataan Jyväskylän Palokassa, työt kestävät ainakin vuoden

Ensimmäiset asukkaat saattavat päästä takaisin tulipalolta säästyneisiin rakennuksiin jo muutaman viikon kuluttua.

Jyväskylä
Tulipalossa vaurioituneen rakennuksen seinää.
Korjaustöissä voidaan joutua purkamaan palaneen talon ylintä kerrosta.Simo Pitkänen / Yle

Jyväskylän Palokassa palaneen seniorikorttelin rakennusvauriot korjataan eikä pahitenkaan palanutta taloa aiota purkaa, sanoo varttuneiden asumisoikeusyhdistyksen Jason hallituksen puheenjohtaja Olavi Niemi.

– Rakenteet eivät ole niin pahoin vaurioituneet, joten korjaaminen varmaan riittää tässä, Niemi toteaa.

Seniorikorttelin palo sai alkunsa Jason asumisoikeustalon ylimmästä kerroksesta.

Olavi Niemi sanoo, että Jason kerrostalon ylintä kerrosta voidaan joutua purkamaan ja kattorakenteita uusimaan, mutta hän uskoo, että laajemmalta purkamiselta vältytään.

Niemi arvioi korjaustöiden kestävän ainakin vuoden verran. Erilaisiin väliaikaisasuntoihin evakkoon muuttaneille asukkaille luvataan ensi viikolla tietoa siitä, mihin he voivat majoittua remontin ajaksi.

Olavi Niemi sanoo, että asukkaat pääsevät myös käymään palon tärvelemissä asunnoissaan todennäköisesti ensi viikon aikana. Vesi- ja tulivahingoilta säästyneisiin asuntoihin on päästetty ihmisiä käymään jo tällä viikolla.

Moni onkin odottanut edes pikaista pääsyä kotiinsa, sillä heinäkuun 10. päivän iltana syttyneen tulipalon takia evakuoitiin 168 asukasta niin nopeasti, että harva ennätti ottaa mukaansa muuta kuin päällään olleet vaatteet.

Seniorikorttelin reunalla sijainneiden rakennusten asukkaat päässevät kotiin jo lähiviikkoina.

Olavi Niemi arvioi, että omistusasuntoyhtiö Oloneuvoksen asukkaat pääsevät takaisin koteihinsa jo muutaman viikon kuluttua. Myös JVA:n tuli- ja vesivahingoilta välttynyt asuinrappu lienee muuttokunnossa syksyn aikana.