Savonlinnassa saa ilmaiseksi lainaan soutuveneen – Mikkelistä ei tahdo löytää kaupunkipyörää vuokralle

Kahden kesäkaupungin tarjonta aktiiviselle matkailijaille eroaa toisistaan.

kaupunkiseudut
Kuopion kaupungin Vilkku-Fillari Kuopion-Hallin edustalla
Kuopiossa otettiin viime kesänä käyttöön sähköavusteisia kaupunkipyöriä. Kuvituskuva.Sami Takkinen / Yle

Savonlinnassa on Mikkeliä selvästi laajempi tarjonta matkailijoille vuokrattavista kulkuvälineistä. Uutena välineenä tänä kesänä on Savonlinnassa pystynyt ilmaiseksi ottamaan lainaan kaupunkisoutuveneen. Kahta venettä lainaa Sääminkiseura ry.

Veneen saa käyttöönsä rekisteröitymällä käyttäjäksi ja noutamalla avaimen paikallisesta hotellista. Veneellä voi soudella kaupungin lähistöllä neljä tuntia. Veneillä on ollutkin suuri suosio tänä kesänä.

Kummassakaan kaupungissa ei ole varsinaisia kaupungin vuokraamia kaupunkipyöriä. Savonlinnassa löytyy kuitenkin useampia yksityisiä yrittäjiä, jotka vuokraavat polkupyörien lisäksi sähköpotkulautoja.

Mikkelistä löytyy tiettävästi ainoastaan yksi yritys, joka vuokraa sähköavusteisia maastopyöriä. Sähköpotkulautoja ei kaupungista löydy vuokrattavaksi asti.

Mikkelissä elävän ja elinvoimaisen kaupunkikeskustan puolesta työskentelevän Mikke ry:n toiminnanjohtaja Kati Häkkinen kertoo, että alkuvuodesta oli suunnitteilla polkupyörävuokrausta Mikkelin torille, mutta koronatilanne muutti suunnitelmat.

– Ajatus kaupunkipyörien vuokrauksesta nousee tasaisesti esille, kertoo Kati Häkkinen.

Mikke ry:llä on varastossa joitakin vuosia sitten toimintakeskuksen korjaamia polkupyöriä, mutta ne ovat päässeet niin huonoon kuntoon, ettei niitä voi ottaa enää käyttöön.