1. yle.fi
  2. Uutiset

E-viisumilla pääsee matkustamaan koko Venäjän alueelle ensi vuoden alusta lähtien

Tähän asti suomalaiset ovat voineet matkustaa e-viisumilla Pietariin ja sitä ympäröivälle Leningradin alueelle.

viisumit
Venäjältä tulevat henkilöautot jonottavat passintarkastukseen.
Tähän asti e-viisumilla on voinut matkustaa Venäjälle maa-, meri- ja ilmateitse, mutta ei Allegro-junalla.Kari Saastamoinen / Yle

E-viisumi kattaa koko Venäjän alueen 1. tammikuuta 2021 alkaen, kertoo (siirryt toiseen palveluun) venäläinen uutissivusto Meduza.

Viime lokakuusta lähtien suomalaiset ovat saaneet matkustaa e-viisumilla muun muassa Pietariin ja sitä ympäröivälle Leningradin alueelle.

Venäjän duuman esityksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan e-viisumi olisi jatkossa voimassa 60 vuorokautta sen myöntämisestä, minkä aikana Venäjälle saisi tehdä yhden korkeintaan 16 vuorokautta kestävän matkan. E-viisumin käsittelyaika pysyisi nykyisessä 4 vuorokaudessa ja sillä saisi tehdä niin turisti- kuin liikematkojakin.

Venäjän suurlähetystö ei suostunut kommentoimaan uudistusta, mutta aikaisemmin on jo liikkunut tietoja siitä, että e-viisumista olisi tulossa vuodenvaihteesta lähtien maksullinen. Pietarilaisen uutissivusto Fontankan tietojen mukaan (siirryt toiseen palveluun) hinnaksi olisi tulossa noin 37 euroa.

Koronavirustilanteen vuoksi Venäjän raja on ollut maaliskuun puolivälistä lähtien kiinni matkailijoille, eikä rajan avaaminen ole toistaiseksi näköpiirissä.

Lue seuraavaksi