1. yle.fi
  2. Uutiset

Nuorten aikuisten määrä golfkentillä kasvanut räjähdysmäisesti – esimerkiksi Laukaassa alle 30-vuotiaita pelaajia 2000-luvun historian eniten

Koronakevään aikana ja sen jälkeen myös nuoret aikuiset ovat löytäneet tiensä golfkentille.

Laukaa
Laukaan Peurunkagolfin viheriö sateisena päivänä.
Peurunkagolfin viheriöllä oli hiljaista sateisena päivänä. Titta Puurunen / Yle

Golf nousi korona-aikana yhdeksi suosituimmista urheilulajeista, eivätkä kaikki pelaajat mahtuneet kiivaimpaan aikaan edes kentille. Esimerkiksi Uudellamaalla kentät avattiin jopa kuukauden normaalia aikaisemmin.

Keski-Suomessa golfkentät avattiin pääosin vapulta. Uusia pelaajia on tänä vuonna tullut rutkasti, eikä vastaavanlaista kasvua ei ole koskaan ollut, Laukaan Peurunkagolfin toimitusjohtaja Heikki Hokkanen sanoo.

– Meillä on esimerkiksi 240 uutta jäsentä tullut tänä vuonna ja uusia osakkeenomistajia lähes 90. Mikä merkittävintä, niin nuoret on löytäneet tämän lajin omalla tavallaan. Ei voi sanoa uudestaan, mutta nuorten pelaajien määrä on kasvanut aivan räjähdysmäisesti.

Peurunkagolfissa 22–30-vuotiaiden jäsenten määrä on kasvanut 40 prosenttia.

– Meilläkin alle 30-vuotiaita jäseniä on 2000-luvun historian eniten, ei koskaan ole ollut näin paljon alle 30-vuotiaita jäseniä. Määrä huitelee 370:ssä, se on ihan valtava määrä tuohon ikäluokkaan. Nämä kasvuluvut ovat ihan käsittämättömän komeita, Hokkanen kertoo.

Vanhat golfaajat eivät ole vähentyneet, vaikka uusia pelaajia on tullut paljon.

– Tietysti vanhat harrastajat pelaa aktiivisesti edelleenkin. Minulla on 13 vuotta takana tätä elämistä tämän yhteisön parissa, niin kyllä tämä kevät on ollut ihan hämmentävä. Nythän ollaan keskikesässä ja loppua ei näy. Kasvu on ollut tosi rajua, Hokkanen summaa.

Lue seuraavaksi