Länsi-Suomen taksit lähtivät kilpailemaan Seinäjoen taksikyydeistä

Eteläpohjalaisten kyytejä välittävä Keskustaksi Oy ei pidä pohjalaismarkkinoille tulijaa kovana uhkana maakunnan taksiautoilijoille.

taksiliikenne
Maksupääte taksissa.
Petri Lassheikki / Yle

Taksi Länsi-Suomi on laajentanut toimintaansa Seinäjoelle. Taksi Länsi-Suomi on Taksi Helsingin yhteistyökumppani ja sillä on ennestään välitystoimintaa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Taksi Länsi-Suomi tavoittelee asiakkaikseen erityisesti Seinäjoen alueen yrityksiä.

– Yhteistyömme Taksi Helsingin kanssa mahdollistaa sellaiset teknologiset ratkaisut, jotka helpottavat Seinäjoen alueen yritysten taksintilauksia, Taksi Länsi-Suomen toimitusjohtaja Teppo Kaunela kertoo Taksi Helsingin ja Taksi Länsi-Suomen yhteisessä tiedotteessa.

Kilpailua tulee, mutta ei suuri uhka

Etelä-Pohjanmaalla taksi- ja kelakyytejä välittävän Keskustaksi Oy:n toimitusjohtaja Antti Ålander myöntää Taksi Länsi-Suomen tulon pohjalaismarkkinoille lisäävän kilpailua pohjalaisten taksikyydeistä.

– Markkinat ovat auenneet, emmekä tietenkään voi estää kilpailijan tänne saapumista. Me jatkamme omien vahvuuksiemme kehittämistä.

Antti Ålander ei usko kilpailun vievän jalkoja pohjalaisilta taksiyrityksiltä.

– Taksiyritykset ja välityskeskukset reagoivat tilanteeseen, ja tämä on normaalia kilpailutoimintaa. En usko, että Taksi Länsi-Suomen tulo Seinäjoelle kaataisi meidän taksiyrittäjiä. Meillä on vahva asema täällä. En näe tätä suurena uhkana meidän autoilijoillemme.

Etelä-Pohjanmaalla 300 000 taksimatkaa vuodessa

Keskustaksi Oy on irtisanonut keväällä Valopilkku-taksintilaussopimuksen, jota Taksi Helsinki hallinnoi. Keskustaksin käytössä on jatkossa kaksi erilaista taksintilaussovellusta, 02 Taksi ja Taksini.

– Myös kelataksit sekä vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetukset hoituvat edelleen vanhoista tutuista numeroista, Antti Ålander selvittää.

Keskustaksi Oy välittää Etelä-Pohjanmaan alueella vuosittain yli 300 000 taksimatkaa, joiden toteutuksesta huolehtii parisen sataa yrittäjää noin kolmella sadalla autolla.

Taksi Länsi-Suomi välittää puolestaan taksimatkoja noin 230 autoilijalle, joilla on käytössä saman verran autoja kuin Keskustaksin yrittäjillä.