Pori Cup käynnistyy tänään erikoisjärjestelyin ja normaalia pienempänä

Juniorijalkapalloturnaus Pori Cup on kerännyt Poriin useana kesänä yli 200 joukkuetta. Tänä vuonna niitä on vain 126.

juniorijalkapallo
Jalkapallon junioripelaajia Pori Cupissa 2014
Pori Cupissa pelaa tänä kesänä 126 joukkuetta.Jari Pelkonen / Yle

Koronan vaikutukset näkyvät tänään alkavan juniorijalkapalloturnaus Pori Cupin järjestelyissä. Epidemian ollessa pahimmillaan kymmenet joukkueet peruivat osallistumisensa turnaukseen.

Kesän aikana luotto tapahtuman turvalliseen järjestämiseen on palautunut osittain, mutta turnaus pelataan silti normaalia pienempänä.

– Menetimme parasta markkinointiaikaamme, kun oli epävarmuutta siitä, järjestetäänkö turnausta ollenkaan. Innokkaita pelaajia kuitenkin löytyy ja suurin osa ilmoittautumisista on tullut vasta pahimman kriisiajan jälkeen, kertoo järjestäjäseura FC Jazzin tapahtumavastaava Benjamin Tuovinen.

Pori Cupiin osallistuu tänä kesänä 126 joukkuetta eri puolilta Suomea. Useina aiempina vuosina joukkueita on ollut mukana yli 200.

Erikoisjärjestelyt käytössä

Koronan vaikutukset näkyvät turnauksen järjestelyissä. Pelien ulkopuolista oheistoimintaa ei tänä kesänä järjestetä.

Koulumajoitukseen järjestäjä on saanut luvan aluehallintovirastolta. Hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota niin majoituksessa, ruokailuissa kuin pelikentilläkin.

– Kaikissa niissä on myös normaalia väljempää, kun väkeä on vähemmän. Yleisölle riittää tilaa tulla seuraamaan pelejä, Tuovinen vakuuttaa.

Pori Cup järjestetään vuonna 2007-2013 syntyneille. Pelit pelataan torstaista sunnuntaihin 23.-26.7.