1. yle.fi
  2. Uutiset

Uusi yleinen sauna aloittaa Jyväskylässä – lähitulevaisuudessa voi hikoilla jopa kolmessa yleisessä saunassa

Kankaan uuden saunan lauteita pääsee kuluttamaan perjantaista alkaen. Jyväskylän Satamankärkeen puuhataan sauna-ravintolaa.

yleinen sauna
Kankaan sauna.
Uusi Kankaan yleinen sauna sijaitsee entisen tehtaanportin rakennuksessa Kankaan kaupunginosassa.Simo Pitkänen / Yle

Jyväskylään avautuu huomenna perjantaina toinen yleinen sauna. Kankaan yleinen sauna on rakennettu Kankaan entisen tehtaan porttirakennukseen.

Yrittäjä Petri Pietikäinen toivoo, että Kankaan saunasta tulisi yhteisöllinen paikka.

– Kun ihmiset ovat kurkanneet oven raosta kesän aikana rakennukseen, niin he ovat kertoneet, että ex tempore - keskustelu vieraiden ihmisten kanssa rentoutuneessa tilassa on se, mitä he haluavat kokea, sanoo Pietikäinen.

Kankaan yleiseen saunaan ei tarvita jäsenyyttä, vaan sinne ovat kaikki saunojat tervetulleita.

Kankaan sauna.
Kankaan saunan toisessa löylyhuoneessa lauteet on vuoltu tuulenkaatamasta kuusesta.Simo Pitkänen / Yle

– Kankaalta saunaan on hyvä lipsahtaa sekä Tourulasta, Lohikoskelta ja Taulumäeltä. Muutaman sadan metrin säteellä asuu paljon asukkaita, mutta olemme rakentaneet ihan kaikkien kaupunkilaisten olohuoneen.

Vuosi sitten Halssilassa avautunut Hakalan yleinen sauna puolestaan avaa ovensa kylpijöille jälleen elokuun alussa kesätauon jälkeen. Hakalaan saunassa kylpemiseen tarvitaan Yläkaupungin Saunaseuran jäsenyys.

Lisäksi Jyväskylän kaupunki ja Osuuskauppa Keskimaa ovat sopineet Satamankärkeen tulevan sauna-ravintolan suunnittelun aloittamisesta. Toiminta on tarkoitus aloittaa vuonna 2022.

23.7. klo 16.28 lisätty kuvat ja yrittäjä Petri Pietikäisen kommentit.

Lue seuraavaksi