Kuopion keskustan veden värjääntyminen poistui huuhtelulla

Kuopion Vesi toivoo nykyistä enemmän ilmoituksia, jos vesi on värjääntynyttä.

Kuopio
Vettä valuu tiskialtaaseen.
Kuopion Veden tekemät asennustyöt voivat vaikuttaa veden laatuun tällä viikolla Kuopion keskustassa. Kuvituskuva.Tommi Parkkinen / Yle

Kuopion Kauppatorin alueella keskiviikkona ilmennyt vedenlaatuhäiriö on ohi. Torin ympäristössä tuli keskiviikkona päivällä värjääntynyttä vettä hanoista.

Kuopion Vesi huuhteli verkostoa sen puhdistamiseksi, jolloin runkoverkossa todettiin myös tummaa vettä. Vesi saatiin puhdistumaan huuhtelulla.

Kauppahallin viereen tuotu vedenjakelusäiliö haetaan pois torstaina aamupäivän aikana. Siitä on haettu jonkin verran vettä. Kuopion Vesi ei kuitenkaan ole saanut kovin paljoa ilmoituksia värjääntyneestä vedestä, mikä voi johtua myös siitä, että mahdollisista häiriöistä on tiedotettu ennalta, jolloin tilanne ei tule enää yllätyksenä.

Kuopion Vesi kehottaa kuitenkin ottamaan yhteyttä jos hanoista tulee värjääntynyttä vettä, jotta yhtiö saisi käsityksen ongelman laajuudesta.

Vesiyhtiö oli varoittanut jo ennalta asentavansa uutta puhdistuselementtikaivoa tällä viikolla, mikä voi vaikuttaa veden laatuun.