1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Logomon sillan kävelykansi saa lasituksia vaille lopullisen muotonsa elokuussa – koko kävelykannen määrä valmistua loppuvuonna

Sillan pääkannattimeen on asennettu tällä viikolla teräksisiä ripustustankoja, joihin kävelykansi kiinnitetään.

Ripustustangot on kiinnitetty teräksiseen pääkannattimeen. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Logomon sillan pääkannattimeen asennetaan tämän ja ensi viikon aikana teräksisiä ripustustankoja, joihin kävelykansi kiinnitetään.

Ripustustankojen asentamisen jälkeen varsinaisen kävelykannen asennustyöt aloitetaan elokuun alussa.

Teräsrakenteisiin kiinnitetään betoninen kävelykansi. Näin silta saa lähes lopullisen muotonsa arvion mukaan elokuun puolivälin aikoihin. Sen jälkeen kannelle asennetaan vielä lasitukset.

Kuva: Minna Rosvall / Yle

– Sitten silta näyttäytyy suurin piirtein sellaisena kuin se tulee olemaan valmiina. Valoa tuovat lasiset sivut asennetaan kävelykannelle loppuvuoden aikana, kertoo Turun kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää.

Kuinka iso urakka koko kävelykannen asentaminen on?

Suonpään mukaan 140-metrisen, kaarevan kävelykannen, lasituksien sekä sillalle tulevan LVI-tekniikan ja muun tekniikan asentaminen kestää loppuvuoteen.

Kävelykannen jälkeen seuraava työvaihe on sillalle johtavien portaiden rakentaminen ja hissivarausten valmistelu. Niiden osalta työt alkavat Suonpään mukaan loppuvuoden aikana.

Sopu syntyi urakoitsijan kanssa, työt jatkuvat normaalisti

Julkisuuteen kerrottiin toukokuun alussa, kuinka sillan rakennustyöt keskeytyivät. Syynä olivat tuolloin rakennusyhtiö YIT:n mukaan urakkasuorituksen suunnitelmaviiveet sekä niihin liittyvät kaupungin ja YIT:n poikkeavat näkemykset.

Turun kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina 8. kesäkuuta sovintosopimuksen (siirryt toiseen palveluun), joka oli esityslistalla salaisena. Samalla päätettiin esittää valtuustolle, että Turku hyväksyy nousseet kustannukset ja että työhön varataan lisää rahaa. Valtuusto hyväksyi ehdotuksen.

Kimmo Suonpään mukaan sovun jälkeen tilanne työmaalla on ollut hyvä.

– Työt jatkuvat hyvässä hengessä, ja asioistahan silloinkin oli kyse. Kun niistä on päästy selvyyteen,työt jatkuvat normaalisti, Suonpää kertoo.

Lue lisää:

Turku päätti pakkoraon edessä – Logomon sillalle lisärahoitus ja elämyskeskukseen 30 miljoonaa: "Tässä ei voi muuta tehdä kuin maksella"

Turun Logomon silta kallistuu ja viivästyy

Logomon sillan rakennustyöt keskeytyneet

Turun päättäjät eivät halua sijoittaa 30 miljoonaa euroa elämyskeskukseen nykyisillä tiedoilla – asia etenee uuteen valmisteluun

HIFK:n mies puuhaa tapahtumakeskusta samaan aikaan jopa viiteen kaupunkiin – esimerkiksi Turun on päätettävä 30 miljoonan osuudesta jättiareenaan