Uusia kohteita nähdään Mikkelipuistossa aikaisintaan ensi vuonna

Mikkelipuiston kesäajan kasvien ja puutarhojen hoidon kerrotaan olevan tämän vuoden päätavoite.

Mikkeli
Mikkelipuisto
Vilma Ruokoski / Yle

Mikkelipuistoa uusitaan maltillisella aikataululla. Esimerkiksi Osuuskauppa Suur-Savo avasi omistukseensa siirtyneen, Mikkelipuistossa sijaitsevan ravintola Greenerin ovet viime viikolla.

Varsinaisia uusia nähtävyyksiä tänä vuonna ei enää puistoon ilmaannu. Sellaisia nähdään puistossa todennäköisesti vasta ensi vuonna.

– Aika pitkälti menee suunnittelussa loppuvuosi. Ensi vuoden puolella haetaan kaavamuutoksia. Sitten päästään varsinaisesti touhuamaan, Juniikki Oy:n toimitusjohtaja Jukka Toivanen myöntää.

Suur-Savon Osuuskauppa kaavailee puistoon ensi vuodeksi tapahtuma-aluetta ja tapahtumatoimintaa. Lisäksi harkinnassa on camping-alueen perustaminen.

Hämäläinen rauhoittelee paikallisia, jotka huolettaa uudistukset ja niistä aiheutuvat häiriöt.

– Jos jotain pärinää tulee, niin ne tulee olemaan Saimaan puolella. Sinne korkeintaan meteliä syntyy, Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen kertoo.

Juniikki Oy suunnittelee puiston tuntumaan saunamaailmaa ja lähistöllä sijaitsevalle Kaihun rannalle kelluvaa vesipuistoa. Hankkeiden suunnitelmat tarkentuvat alkusyksystä.

Hankkeissa tehdään yhteistyötä Osuuskauppa Suur-Savon kanssa.

– Veden äärelle tulevaan saunamaailmaan haetaan oppeja Helsingin Löylystä ja Kuopion Saanasta. Ravintolatoimintaa tulee varmasti samaan yhteyteen, mutta asia on vielä suunnittelupöydällä, Hämäläinen kertoo.

– Juniikki on puolestaan luvannut tuoda vesihuvipuistoelementtejä. Uskoisin, että elementit ovat vedessä viimeistään ensi vuonna.

Juniikki ja Osuuskauppa ottivat Mikkelipuiston toiminnan vastuulleen kun puiston toiminnasta aiemmin vastannut Mikkelipuistoyhdistys hakeutui konkurssiin viime toukokuussa.